Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatottban Szlovákia ellen nyújtott kiváló teljesítménye után a Bundesliga hétvégi fordulójában a Bayernnél is a nagyot alakított Lukas Podolski.

A vasárnapi német lapok felső fokon írtak a fiatal csatár előző napi játékáról, kiemelve, hogy Podolski döntő érdemeket szerzett a Hertha BSC - Dárdai Pál csapata - fölött aratott 4-2-es müncheni győzelemben. Az utóbbi évek legnagyobb német klasszisának tartott Podolski teljesítményének értékét növeli, hogy új csapatában, a Bayern Münchenben az volt az első mérkőzés, amikor a fiatal csatár a kezdőcsapatban, s nem csak az utolsó percekben kapott helyett, s végig is játszotta a kilencven percet. S az edző, Felix Magath bizalmát - tőle szokatlan módon - nem kizárólag csatár, hanem kiváló irányító középpályás játékkal hálálta meg. Az első bajor találat Podolski tért ölelő átadásából született, a 78. percben pedig csodálatos góllal tette fel az i betűre a pontot.

A hétvégi forduló másik "szenzációja" a Schalke játéka volt. A gelsenkircheniek csapatában Vlagyimir Putyin ugyan nem kapott helyet, de játékukon látszott, hogy az orosz elnök elmúlt napokbeli németországi látogatásához időzített, több tízmilliós Gazprom szponzorügylet minden tekintetben megkönnyebbülést hozott a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Schalke 04 számára. A Hamburger SV fölött aratott 2-1-es győzelem nem volt ugyan túlságosan nagy különbségű, de a csapat végig kézben tartotta a mérkőzést, s ráadásul a győzelmet idegen pályán szerezte. A győzelem ízére ráérzett az orosz "gázóriás" szóvivője is, vasárnap ugyanis azt nyilatkozta: "csakis a Schalkét szponzoráljuk, logónk ott van a játékosok mezén, s mindent megteszünk annak érdekében, hogy az együttes a szurkolókat minél több győzelemmel örvendeztesse meg." A Gazprom szóvivője ugyanakkor azt hangoztatta, hogy a klub konkrét céljait a Schalke vezetősége határozza meg, a csapat és az edző munkájába semmi esetre sem kívánnak beavatkozni.

Ami a Bundesligában játszó magyarokat illeti, Dárdai és Huszti közül ezúttal az utóbbinak ment jobban. A Hannover fiatal középpályása nemcsak egy teljesen jogos tizenegyest harcolt ki - amit azután a volt válogatott Tarnat elhibázott - , hanem több rendkívül jó átadással vetette észre magát. Nem véletlenül jegyezte meg - akaratlanul is Budapestre üzenve - a német közszolgálati televízió kommentátora, hogy játékán egyáltalán nem látszott a magyar válogatott Málta ellen elszenvedett szerdai 2-1-es veresége miatti csalódottság.

A vasárnapi játéknapon a Borussia Dortmund Cottbusban nyert egy góllal, a házigazdák együttesében Szélesi Zoltán csereként lépett pályára a 36. percben. A nürnbergiek otthon játszottak döntetlent a Bielefelddel és továbbra is veretlenek ebben a szezonban, amivel rajtuk kívül csak az Eintracht Frankfurt büszkélkedhet az első osztályban.

Bundesliga 7., forduló:
FC Energie Cottbus - Borussia Dortmund 2-3 (1-1)
gól:
da Silva (3.), Munteanu (89., 11-esből), illetve Brzenska (2.,
57.), Frei (59.)

1. FC Nürnberg - Arminia Bielefeld 1-1 (1-1)
gól:
Polak (39.), illetve Böhme (25., 11-esből)