Vágólapra másolva!
Napjainkban szinte általános esetnek számít, ha egy klub több havi fizetéssel tartozik játékosainak. Néhány éve Szerbia és Montenegróban is több klub járt hasonló cipőben, így a Vojvodina is, amelynél a focisták a szezonkezdet óta egyetlen fillért sem kaptak.

A labdarúgók egy része így aztán akár éhezhetett is volna, ám a csapat legrutinosabb profija, Dejan Govedarica a segítségükre sietett. A védő, aki pályafutása során több nyugat-európai egyesületnél is megfordult (játszott a Leccében, az FC Volendamban, az RKC Waalwijkban és NEC Nijmegenben), és azon a nyáron tért vissza Újvidékre, amellett, hogy a Vojvodina játékosa, egyben egy pékség tulajdonosa is volt a városban, így csapattársainak előbb korlátlan hitelt adott, majd pedig egy disznót küldetett a klub éttermébe, amit aztán el is készítettek a focisták számára.

"Jó néhány játékos reggelizik és vacsorázik a pékségben. A számla már hatalmasra nőtt, de ha megkapjuk a bérünket, akkor megfizetjük Dejannak a pénzt" - mondta a csapat kapusa, Sasa Todic. A keret tagjai közül páran már kénytelenek voltak megválni néhány ingóságuktól (elsősorban a mobiltelefonok estek áldozatul) annak érdekében, hogy fizetni tudják a villanyszámlát, de a játékosok ennek ellenére is jól szerepelnek a bajnokságban. "A helyzetnek köszönhetően valódi csapatszellem alakult ki a kereten belül. Bár az kétségtelen, hogy nehéz kilencven percen keresztül szaladgálni a pályán, ha az ember nem ebédelt" - nyilatkozta a gárda egyik fiatal focistája, Ivica Franciskovic.

A belga RSC Charleroi vezetősége viszont más célból járt étteremben néhány éve. Egy nappal a RAEC Mons elleni bajnoki előtt a vezetőedző, Jacky Mathijssen, asszisztense, Dante Brogno, a játékosmegfigyelő Raymond Mommens és a klub sportigazgatója, Mogi Bayat együtt ültek le vacsorázni egy helyi pizzériába, és amellett, hogy az étel ízlett nekik, a csapat másnap 1-0-s győzelmet aratott. Ezen felbuzdulva a társaság a következő hetekben is oda tért be a meccsek előtt, és a Charleroi négy mérkőzésen keresztül veretlen maradt, menet közben legyőzve az RSC Anderlechtet is. Az ötödik találkozón aztán megszakadt a jó sorozat, így aztán a szakmai stáb kereshetett egy új pizzériát.