Társoldalunk:

Magyarfoci-katasztrófák Irapuatótól Máltáig

2006.10.16. 17:52

1999-ben nem ment a Bicskei Bertalan vezette válogatottnak, szeptemberig mindössze egyetlen találkozót tudott megnyerni, igaz, az éppen a Liechtenstein elleni volt, márciusban az Üllői úton, amikor simán, 5-0-ra győzött csapatunk.

Éppen ezért mindenki azt várta, hogy idegenben is behúzza a három pontot a négy támadóval - Dombi, Fehér M., Horváth F., Egressy - felálló gárda, meg is voltak a helyzetek, de Horváth Ferenc fejese a lécen csattant, majd ugyanő ziccerben a kapu helyett taccsra rúgta a labdát, miközben a hazaiak támadásainál Király többször is bravúrral avatkozott közbe.

Forrás: MTI
A lelkes liechtensteiniek rászolgáltak az egy pontra

A második félidőben a csereként beálló Lendvai felső kapufán landoló löketénél álltunk a legközelebb a gólhoz, folyamatosan rúgtuk a szögleteket, a liechtensteiniek többször is szinte egymás lábást taposták a kapujuk előtt, a bíró pedig szemet hunyt Sowunmi letaglózása fölött, így arra sem kaptunk esélyt, hogy egy apró büntetőgóllal elkerüljük az óriási szégyent.

Sokatmondóak Ralf Loose kapitány szavai, aki ekképp kommentálta a győzelemmel felérő döntetlent: "Örülök, hogy olyan sajtótájékoztatón vehetek részt, amelyen az ellenfél gratulál nekünk. Ez nem túl gyakran fordul elő velem, de úgy érzem, ezúttal megérdemeltük az elismerést."

Eb-selejtező:
Liechtenstein - Magyarország 0-0
Vaduz, Rheinpark-stadion, 1650 néző
v.: Kaldma (észt)
Liechtenstein: Jehle - Ospelt, D. Hasler, Zech, Hefti, Gigon, Ma. Stocklasa, Telser (Ritter, 66.), Mi. Stocklasa, T. Beck (Bicker, 83.), M. Frick (M. Beck, 91.)
Magyarország: Király - Korsós Gy., Sebők V., Mátyus, Dárdai, Illés, Halmai, Dombi (Sowunmi, 60.), Fehér M. (Lendvai, 46.), Horváth F. (Herczeg M., 76.), Egressy

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK