Vágólapra másolva!
Álmodni sem tudott volna jobb bemutatkozásról Gera Zoltán az új vezetőedző, Tony Mowbray debütáló mérkőzésén. A WBA idegenben úgy győzte le a Crystal Palace csapatát 2-0-ra, hogy magyar középpályás a 45. percben egy remek csukafejessel vette be Király Gábor kapuját. Gera mellett Kamara is a betalált, így a West Brom magabiztos győzelmet aratott Londonban. Gera Zoltán a meccs után úgy vélte, hogy Király Gábor a kapott gólok ellenére a Palace legjobbja volt.

"Nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk, de a meccs után így is gratulálnom kellett Király Gabinak, aki remekül védett. Úgy kezdte a meccset, hogy egy 30 méteres lövésemet kitornászta a léc alól. Sajnáltam, hogy jó helyen állt, mert ha az a lövés bemegy, akkor arról sokáig beszéltünk volna. Mellel vettem át egy labdát, amit mielőtt lehullott volna el is lőttem. Elég jól sikerült gránát volt, de Gabi sajnos nem állt kint a kapuból, így szögletre tudta ütni a labdát, pedig még a sarokra is ment. Később volt egy lövésem, ami elment a kapu mellett, majd jött a gól."

- Hogyan esett?
- Koumas hozta fel a labdát, kipasszolta Ellingtonnak, és akkor már tudtam, hogy érkeznem kell a kapu elé, mert jönni fog a beadás. Sprinteltem be a kapu elé, és szerencsére sikerült megelőznöm a védőt és Király Gabit is, és közéjük berobbanva, előre vetődve be tudtam fejelni a labdát.

- Volt szaltó a gól után?
- Volt ott minden. Egy szaltóval nyitottam, aztán Robinsonnal előadtuk a mostanában többször gyakorolt Superman-ugrásunkat, végül még egy csapattársamat is parodizáltam, szóval jó volt a hangulat.

- Sok néző kísérte el a WBA-t?
- Több, mint ezren voltak a mieink, de ennél sokkal fontosabb, hogy rengeteg magyar volt. Meccs közben láttam válogatott mezes szurkolót is a lelátón, de volt magyar zászló is a WBA-táborban. A meccs után sok magyar várt meg, ami nagyon jól esett.

- Király Gáborral beszéltek meccs után?
- Persze. Gratuláltam neki, mert a gólok ellenére nagyon jól védett, és a legjobb volt a csapatából. Mezt is cseréltünk, és váltottunk pár szót a meccsről. Ő is elismerte, hogy jobbak voltunk, sokkal többet volt nálunk a labda, és az egyre javuló támadójátékunknak köszönhetően sok helyzetünk is volt. Gabi sportszerűen gratulált, hiszen betartottam az ígéretemet és amellett, hogy igyekeztem foglalkoztatni őt, végre a harmadik találkozásunkkor már gólt is tudtam szerezni ellene.

- A kispadon a tervekkel ellentétben már most ott ült az új edző, Tony Mowbray. Nem volt rossz bemutatkozás az ön részről...
- Örülök neki, mert tényleg jó meccsem volt ez, és még gólt is tudtam rúgni. Az szemmel látható, hogy az edzőnk a támadófutballt favorizálja, és ez fekszik is a mostani keretünknek. Nagyon remélem, hogy kitart a mostani lendületünk, és továbbra is így menetelünk majd. Most 72 óra alatt hét gólt szereztünk, és két meccset nyertünk, ráadásul mindezt idegenben. Ez komoly önbizalmat ad a csapatnak, és nekem is. Szükség is van erre a lelki pluszra, mert fizikailag sokat kivett belőlem ez a két meccs. Az Ipswich ellen 85 percet játszottam, most pedig végig pályán voltam, úgyhogy lesz mit kipihennem, a vasárnapi, Wolverhampton elleni rangadóig.