Társoldalunk:

Magyar focista zselés hajjal nem fejel

2006.10.19. 11:30

Tamás: "Tíz Gera-szintű játékossal és egy jó kapussal lenne most is esélyünk. Nem 10 balfékkel (Gera a kivétel), élükön mackó Gyurával, alias Király. A szövetségi kapitánynak se a haverokat kellene játszani, pl.: Molnár Balázst, aki még egy NB III-as szintet sem üt meg. És Torghelle helyett miért nem játszik pl. Rajczi? Valamit sürgősen alakitani kell, nehogy csak azért legyünk Eb-résztvevők, mert a pályázatunk nyerhet... A negatívumok után: Hajrá, Magyarország!"

Ádám: "Miért csak egy fociakadémia van az országban? Az MTK magának képzi a tehetségeket Agárdon, és az ifik nemzetközi szinten is helytállnak. Szerintem ez a megoldás. Már csak egy baj van, hogy a fiatal játékosokat nem engedi az MTK külföldre, hanem az első osztálynak csúfolt NB I-ben játszatja azt a Németh Krisztiánt, akiért külföldön is bejelentkeztek. Vagy ott a Vasas: kiesett az 'első osztályból', és az átigazolási szezon után derült ki, hogy mégis marad az NB I-ben. Elküldtek, eladtak mindenkit, a mostani keret fele 1987-es vagy fiatalabb. És ott vannak a középmezőnyben, lelkesek, mert nem a pénzért játszanak! Azt a pénzt, amit az Eb-re és az NB I-re költünk, inkább fociakadémiák alapítására, üzemeltetésére kéne költeni."

Tibor: "A foci nálunk maga a kisgömböc. Csak nyel, nyel, meg elnyel. Rengeteg pénzt, az egyesületeknél meg csak a hiány nő. El kell zárni a pénzcsapot. Megszűnik magától a foci sportszakosztály, és máris lehet saját erőből újra szervezni. A leendő játékos hoz felszerelést, fizeti a pályát, a kiszolgáló személyzetet. Ha ezek után van meccs, van fizető néző, akkor a hasznot szét lehet osztani. Így működik a grundon a futball. Nincs edző, mégis van foci. Szeretetből."

Forrás: [origo]

Sok olvasónk Király helyett Fülöpöt védetné

Lamentation: "Nem lehetne, hogy inkább az ide írókból sorsolják ki a magyar válogatott játékosait? Nekünk még talán jelent valamit a CÍMERES MEZ..."

Öreg focista: "Mindig a legjobb formában lévő játékosokat kellene játszatni, és nem kellene félni az NB II-en focizó, jól játszó és tehetséges fiatalok beállításától sem. Jó reflexű kapusok, gyors hátvédek, rakkolós középpályások, erőszakos, magas és gyors csatárok beállítása meghozhatja az eredményt. Trükkös törpékkel, állva futó hátvédekkel, labdakezelési problémákkal küzdő középpályásokkal sohasem lesz eredmény."

Saby: "Ne vállaljunk 10 évig nemzetközi meecseket. Klónozzunk külföldi labdarúgókat, nevezzük el a magyar focit hungaroballnak, mint új sportág, és rendezzünk külön vb-t belőle. A mai focisták fizetésének egy részét rakjuk egy alapba, amiből később jó focistákat lehet nevelni."

Giggsy: "Szerintem semmi szükség Magyarországon profi futballra. Talán ha nem közvetítené a tévé a meccseket, és a felnőtt labdarúgók legfeljebb a minimálbért kapnák (arra gondolok, amit adott esetben egy gyári munkás is kap), kirúgnák a sok léhűtőt a Ligából és az MLSZ-ből, és minden pénz az UTÁNPÓTLÁSRA fordítanának, külföldi szakemberekkel feltöltve az egész edzői kart, talán jutnánk is valamerre. Nem egy-két éven belül, de tíz év múlva talán már megint az elit közelében lehetnénk, hisz, mondjuk, a 90-es évek elején ki mert volna megtippelni egy török vb-bronzot vagy görög Eb-aranyat? Az ő útjuk a követendő."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK