Vágólapra másolva!
Szuperrangadók egész sorát rendezték a hét végén Európában, míg a hét első felében a nemzetközi kupákban léptek pályára a csapatok, eseményben tehát nem volt hiány. A legjobban talán a Real Madrid és a Manchester United szerepelt, így ezen két gárdából két-két focista került be álomcsapatunkba.
Jussi Jaaskelainen (finn, Bolton Wanderers): A tizenegyes kivédése mindig nagy bravúrnak számít egy kapus számára, ám ha valaki pár percen belül két büntetőt is hárít, az egyedülálló teljesítmény. Márpedig a Bolton finn hálőóre éppen ezt hajtotta végre a Blackburn elleni bajnoki hajrájában, és ennek köszönhetően a Wanderers be is gyűjtötte a három pontot.
Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid): A válogatott védőt Fabio Capello mester sokáig a védelem tengelyében szerepeltette, még akkor is, amikor a többi jobbhátvéd sérült volt, de a múlt héten végre belátta, hogy a csapatnak hasznosabb, ha Sergio Ramos a jobb szélen szerepel. Az eredmény: a bekk remek védőmunkája mellett a BL-ben gólt szerzett, a Barca elleni superclásicón pedig gólpasszt adott.
Cristian Zaccardo (olasz, Palermo): A szicíliai alakulat nem kis bravúrt hajtott végre azzal, hogy idegenben gyűjtötte be a három pontot az AC Milan ellen. A találkozón a csapat védelme, Zaccardóval az élen, emberfeletti munkát végzett, és a szerencsével sem állt hadilábon. Zaccardo ráadásul a hét közi UEFA-kupa-meccsen az Eintracht Frankfurt ellen gólt is szerzett.
Rio Ferdinand (angol, Manchester United): A Vörös Ördögök számára az elmúlt hét jobban nem is telhetett volna, hiszen a MU a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is begyűjtötte a három pontot. A gárda egyik mérkőzésén sem kapott gólt, ami a védelmet dícséri, és a Liverpool FC elleni rangadón Rio Ferdinand ráadásul szépségdíjas gólt szerzett.
Sylvain Armand (francia, Paris-SG): A párizsi fanatikusok az elmúlt héten csak a védelemmel lehettek elégedettek, elvégre a fővárosi gárda az UEFA-kupában a Steaua Bucuresti, a bajnokságban pedig az AJ Auxerre ellen úszta meg kapott gól nélkül - arról pedig nem a bekkek tehetnek, hogy a PSG sem volt eredményes. A balhátvéd Armand különösen az Auxerre ellen játszott jól, itt a mezőny legjobbjának is megválasztották.
Michael Essien (ghánai, Chelsea FC): A londoniak számára elsősorban a Barcelona FC elleni Bl-mérkőzés volt fontos a múlt héten, és a szuperrangadót sikerült is megnyernie a csapatnak. A találkozón a Chelsea középpályása, Essien egészen elképesztő mezőnymunkát végzett, és ezen teljesítményét a Reading FC elleni bajnokin is megismételte.
Paul Scholes (angol, Manchester United): Nem akármilyen alkalom volt a manchesteriek középpályása számára a Liverpool FC elleni rangadó, ugyanis ez volt Scholes 500. mérkőzése a klub színeiben. A játékos mindezt egy remekbeszabott találattal ünnepelte meg, ismét bizonyítva, hogy továbbra is kihagyhatatlan a MU-ból - ráadásul pár nappal korábban a Benfica elleni BL-meccsen is eredményes volt.
Diego (brazil, Werder Bremen): A nyári átigazolási időszak egyik legnagyobb fogását hajtotta végre a brémai együttes azzal, hogy megszerezte a brazil játékmestert, aki ebben a szezon ellenállhatatlanul futballozik. A középpályás ezúttal csapata mindkét mérkőzésén eredményes volt, előbb a Levszki Szófia elleni BL-meccsen, majd a Bayern München elleni rangadón is betalált.
Robinho (brazil, Real Madrid): Az elmúlt hét nagy nyertese a Realnál egyértelműen a brazil középpályás volt, akit korábban Capello mester egyszer sem jelölt a kezdők közé. A Steaua Bucuresti ellen aztán Robinho végre az első perctől kezdve a pályán lehetett, amit remek játékkal és góllal hálált meg, így a Barca ellen is maradt a csapatban - és ott is kiválóan játszott.
David Villa (spanyol, Valencia CF): A hispán gárda a múlt heti két összecsapásán három gólt szerzett, és mind a három találat egyetlen futballista nevéhez fűzödött, aki természetesen Villa volt. A válogatott támadó a BL-ben a Sahtar Doneck ellen duplázott, a bajnokságban pedig az Osasuna ellen volt eredményes, és ezzel kétszer is győzelemhez segítette csapatát.
Aruna Koné (elefántcsontparti, PSV Eindhoven): A Philips-gyári csapatnak nem volt könnyű dolga a múlt héten, hiszen két idegenbeli mérkőzést kellett játszania, de végül mindkettőt sikerült megnyernie. A BL-ben a török Galatasaray, a bajnokságban pedig a listavezető, veretlen AZ Alkmaar volt az áldozat, és Koné mindkét alkalommal eredményes volt.