Vágólapra másolva!
Az élvonalbeli Pécs négy góllal kikapott a másodosztáyba visszasorolt Ferencváros vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójában. További két összecsapás is az NB II-es csapat sikerét hozta elsőosztályú ellenfelével szemben: a Tatabánya Pápán  szenvedett háromgólos vereséget, a Paks Dunaújvárosban kapott ki 2-0-ra.

Magyar Kupa, 4. forduló, a 16 közé jutásért:
Ferencvárosi TC - PMFC-Pécs Plaza 4-0 (2-0)
Üllői út, 4000 néző
vezette: Arany (Kovács, Szalai)
FTC: Kemenes - Bognár, Dragóner, Tímár, Ferencz - Szalai (Fitos, 65.), Lazic, Lipcsei (Csepregi, 80.), Laczkó - Bartha, Tököli (Horváth D., 84.)
Pécs: Sólyom - Finta (Horváth Zs., 72.), Dienes, Bajúsz, Szekeres (Győri, 46.) - Sipos, Pest, Lantos, Kulcsár - Nógrádi, Szatmári (Balaskó, 46.)
gól: Tököli (38.), Szalai (41.), Tímár (78.), Csepregi (87.)
sárga lap: Tímár (79.), Csepregi (90.), illetve Horváth Zs. (74.)

2. perc: A pécsiek szögletét Lantos fejelhette közelről kapura, Kemenes védett.

11. perc: Lipcsei szöglete után Dragóner fejesét Sólyom bravúrral ütötte ki.

15. perc: Ferencz átadása után Szalai fordult kapura, de lövése fölé szállt.

26. perc: Lipcsei bal oldali szabadrúgását Dragóner kevéssel fejelte a kapu fölé.

28. perc: Bognár egy csel után 22 méterről kapura küldte a labdát, amely centikkel a bal felső sarok fölé szállt.

38. perc: Lipcsei tolta ki a labdát a jobb oldalon felfutó Laczkó elé, akinek a középre ívelése egy pécsi védő fején megpattanva a hosszú oldalon álló Tököli elé került, a csatár pedig a kapuba vágta a labdát (1-0).

41. perc: Kemenes kirúgása után Szalai szerezte meg a labdát, majd a védőjét lefutva a kifutó Sólyom mellett a hálóba gurított (2-0).

48. perc: Bognár ugratta ki nagyszerű labdával Tökölit, aki azonban kisodródva a kapu mellé lőtt.

56. perc: Győri indítását Lantos tartotta meg a hazai tizenhatosnál, majd az érkező Balaskó elé gurított, de a pécsi játékos 18 méteres lövése a kapu mellé ment.

57. perc: Balaskó ívelt Nógrádi elé, a csatár nagy helyzetben 14 méterről mellé lőtt.

75. perc: Lipcsei 18 méteres szabadrúgása zúgott el a bal kapufa mellett.

78. perc: Fitos a büntetőterület környékén egy csel után nagyszerű labdát adott a tizenhatosra befutó Tímárnak, aki kilőtte a bal felsőt (3-0).

87. perc: Laczkó húzott el a bal oldalon, majd az alapvonalról középre gurított, és az érkező Csepregi 12 méterről a kapuba lőtt (4-0).

Nagy iramban kezdtek a csapatok, mindkét oldalon adódott lehetőség a gólszerzésre az első percekben. Később kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, a félidő vége viszont a Fradinak sikerült jobban: Tököli és Szalai találatával kétgólos hazai előnnyel zárult az első félidő.

A szünet után átadta a kezdeményezést a Pécsnek a zöld-fehér együttes, a vendégek azonban hiába töltöttek el több időt az ellenfél kapuja előtt, nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani. A kinyíló pécsi védelem mögé többször is be tudtak törni a ferencvárosi játékosok, ennek eredményeképpen a hajrában Tímár és Csepregi találatával kiütötte ellenfelét Gellei Imre csapata.

Mobilpress