Vágólapra másolva!
A topligák közül egyedül a Serie B-ben rendeztek hétközi fordulót, és ennek eredményeképpen az olasz élvonal a szokottnál is nagyobb számban képviselteti magát álomcsapatunkban - az viszont nem meglepő, hogy a védelmet szinte kizárólag olasz focisták alkotják. Az FC Internazionaléból ketten is be tudtak kerülni a tizenegybe, köszönhetően a milánói derbi megnyerésének.
Ulrich le Pen (francia, FC Lorient): A gall labdarúgást jól ismerők a név láttán minden bizonnyal felszisszenek, mégpedig joggal, hiszen Le Pen nem kapus, hanem középpályás. A Valenciennes elleni bajnokin azonban több mint egy órán keresztül ő volt kénytelen védeni, mivel az első számú portás megsérült, a cserekapust pedig kiállították. A vészkapus tökéletesen látta el feladatát, hiszen nem kapott gólt, csapata pedig 1-0-ra nyerni tudott.
Francesco Pisano (olasz, Cagliari): A szardínaiaik mindössze húszesztendős jobbhátvédje csapata mindkét múlt heti bajnokiján kiváló teljesítményt nyújtott. Az Atalanta elleni idegenbeli találkozón és a Sampdoria elleni otthoni összecsapáson is együttese egyik legjobbja volt, mind a két meccsen hetes osztályzatot kapott.Marco Materazzi (olasz, FC Internazionale): Meglehetősen mozgalmas heten van túl a világbajnok középhátvéd. A Serie A-ban két fordulót is rendeztek, és Materazzi mind a két összecsapáson gólt fejelt, amiből főleg az AC Milan elleni derbin elért találat volt emlékezetes - már csak azért is, mert ezt követően túlzott gólöröm miatt megkapta második sárga lapját.Christian Zaccardo (olasz, Palermo): A szicíliai klub egyelőre tartja a lépést az Interrel, és a milánóiakkal azonos pontszámmal áll a Serie A élmezőnyében. A Palermo a múlt héten mindkét bajnokiját megnyerte, és a Messina ellen Zaccardo gólt szerzett, a Fiorentina elleni rangadón pedig gólpasszt adott.Rodolfo Arruabarrena (argentin, Villarreal CF): Az előző idényben a BL elődöntőjéig jutott gárdának a jelenlegi szezonban nem megy olyan jól, de a múlt héten csupa sikerélmény érte az együttest. Előbb a Spanyol Kupában idegenben verte 2-0-ra a Castellónt, majd a bajnokságban szintén vendégként 1-0-ra a Real Sociedadot - és utóbbi mérkőzésen a győztes találatot a balhátvéd Arruabarrena szerezte.
Jonas Kamper (dán, Arminia Bielefeld): A Bundesliga legutóbbi fordulójának egyik legváratlanabb eredménye a Bielefeld gólzáporos diadala volt az Alemannia Aachen ellen. Az Arminiából főleg a dán középpályás, Kamper villogott, aki kétszer is eredményes volt, nagyban hozzájárulva csapata győzelméhez.Tim Cahill (ausztrál, Everton FC): Az Aranylabda jelöltjeinek ötvenes listáján az egyik legnagyobb meglepetés Cahill neve volt, de az ausztrál középpályás mindent megtesz annak érdekében, hogy igazolja nominálása helyességét. A múlt héten például mind a ligakupában, mind a bajnokságban eredményes volt, utóbbi találatot ráadásul az Arsenal FC ellen érte el.Sami Khedira (német, VfB Stuttgart): A stuttgarti gárda lassan, de biztosan egyre feljebb kúszik a német bajnoki tabellán, és ezt elsősorban saját nevelésű, fiatal játékosainak köszönheti. Az FC Schalke 04 elleni bajnoki hőse az a Khedira volt, aki pár hete mutatkozott be a felnőttek között, ám a gelsenkircheniek ellen megszerezte első találatát az elitben - ami rögtön követett a második is.Dejan Stankovic (szerb, FC Internazionale): A délszláv középpályás lassan az Inter drukkereinek egyik első számú kedvencévé lép elő, köszönhetően egyrészt parádés bombagóljainak, amelyek közül egyet most a Milan elleni derbin is elővett, másrészt pedig azért, mert játékán mindig érezhető a lelkesedés. A múlt héten mindez remek teljesítménnyel is párosult.
Wayne Rooney (angol, Manchester United): A Vörös Ördögök annak ellenére is vezették a tabellát a Premier League-ben, hogy Rooney az első forduló óta képtelen volt betalálni, de ezzel együtt is nagyon várták már, hogy a csatár megtalálja góllövő cipőjét. Nos, a Bolton Wanderers ellen ez is megtörtént, és Rooney mesterhármassal jelezte, hogy korai lenne őt leírni.Miroslav Klose (német, Werder Bremen): A német csatár hasonló cipőben járt, mint Rooney, azaz neki nem nagyon ment a gólszerzés, miközben klubja így is remekül szerepelt. Az FSV Mainz ellen azonban megtört a jég, és a világbajnokság gólkirálya kétszer is eredményes volt, és emellett még két gólpasszt is adott.