Vágólapra másolva!
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) honlapjának értesülése szerint Selymes Tibor, a Borsodi Ligában szereplő FC Sopron vezetőedzője az október 21-én rendezett, Pécs elleni bajnoki mérkőzés szünetében megpofozta saját, 19 éves játékosát. A HLSZ közleményében elítéli a történteket és támogatásáról biztosítja Ivancsics Gellértet, ha esetleg úgy döntene, hogy jogi útra lép.

"A szünetben dühösen, ordítva jött az öltözőbe Selymes úr, és lekevert nekem egy pofont az egész csapat előtt" - mondta Ivancsics. "Nem szóltam vissza neki az első félidőben, semmi olyasmit nem tettem, ami ilyen reakciót kellett, hogy kiváltson az edzőből. Talán azért kaphattam, mert gyengén játszottam, de ez akkor sem megoldás. A héten a klubirodán Selymes úr azt mondta nekem, hogy egy baráti pofon volt. Abban a felfokozott idegállapotban, amelyben a szünetben az öltözőbe jött, kizárt, hogy baráti 'taslikat' adjon, elnézést pedig nem kért."

A futballista hozzátette: azért fordult a HLSZ-hez, mert hiába remélte, hogy a tréner bocsánatot kér tőle a csapat előtt a történtek miatt. Ivancsics hangsúlyozta: nem tesz feljelentést, mert úgy tűnik, sikerül szerződést bontania a soproni klubbal.

Selymes Tibor szerint szó sem volt pofonról. "Elég érdekes, hogy valaki nem tud különbséget tenni egy pofon és egy biztató tasli között" - mondta a szakvezető. "Számomra az is rejtély, hogy Gellért miért csak most lépett a nyilvánosság elé. Lehet, hogy azért, mert az előző két fordulóban nem kapott játéklehetőséget? Én azt tudom, hogy nincs miért bocsánatot kérnem, ezért nem tettem meg eddig. A klub holnap kiad egy közleményt, mást nem akarok ehhez hozzáfűzni."

Köteles Zsolt, a soproniak ügyvezetője korábban, a Magyar Rádió Sportvilág című műsorában azt mondta, hogy az egyesület kedden ad ki közleményt a történtekről, állítása szerint neki eddig nem jelezték, mi zajlott le az öltözőben.

Horváth Gábor technikai vezető sem rendelkezett sok információval az esetről: "Én a szünetben az öltözőfolyosón voltam, nem láttam, mi történt, arra vártam, hogy kell-e cserélnünk. Ha többet tudnék, elmondanám."