Vágólapra másolva!
Frank Rijkaard, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője José Mourinhót, a Chelsea trénerét dicsérte csapataik keddi Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt.

A holland szakember szerint portugál kollégája nagyszerű taktikai érzékkel alakította át együttese játékát, ezért diadalmaskodhatott két héttel ezelőtt az angol gárda tanítványai ellen a csoportkör harmadik fordulójában.

"Mourinho kiváló munkát végzett a Chelsea-vel, mindig a maga útját járja, és nagyon sikeres. Minden tiszteletem az övé" - nyilatkozta Rijkaard.

Az 1-0-s Chelsea-győzelemmel zárult londoni találkozó után kedden Barcelonában, a Camp Nou-stadionban méri össze tudását ismét a két sztárgárda. Jelenleg az A csoportot a Chelsea vezeti 9 ponttal, a második helyen a Barca áll 4-gyel a szintén 4 pontos német Werder Bremen és a pont nélküli bolgár Levszki Szófia előtt.

"A Chelsea-ben rengeteg tehetséges játékos van, labda nélkül is nagyon jól mozognak, szorosan védekeznek, nehéz bármit is csinálni ellenük" - mondta Rijkaard.

Sorozatban ez a harmadik BL-idény, amelyben a két alakulat találkozik egymással. A 2004-2005-ös szezon kieséses szakaszában a Chelsea 5-4-es összesítéssel elütötte a továbbjutástól a Barcát, tavaly viszont a katalánok verték ki a londoni csapatot 3-2-vel, majd az Arsenal felett diadalmaskodva Rijkaard társulata a BL-trófeát is elhódította.