Vágólapra másolva!
Hétfőn írt először arról az angol sajtó, hogy Gera Zoltánt kiszemelte a Newcastle. A hír természetesen azóta is téma a West Bromwich Albion háza táján, az újságírók a QPR elleni hazai meccset megelőző sajtótájékoztatón leginkább erről kérdezték a gárda új szakvezetőjét, Tony Mowbrayt. A menedzser elmondta, ő egyáltalán nem keseredett el attól, hogy egyik legértékesebb játékosára felfigyelt egy patinás, tehetős klub.

Mowbray kiemelte, őt nem lepi meg, ha a nagyobb klubok a legjobb játékosokat akarják a soraikban tudni, márpedig úgy véli, az ő keze alatt most dolgozik pár remek futballista. Hozzátette, akkor lenne igazán szomorú, ha játékosaira nem figyelnének fel, mert ez azt jelenti, hogy ő és a csapata sem végez jó munkát.

A szakember beszélt arról is, hogy azt szeretné elérni, Birminghamben menedzserek egész hada üljön a lelátón a WBA meccsein. Emlékeztetett ugyanakkor arra is, hogy korábbi klubjánál Skóciában, a Hiberniansnál megszokta már, hogy a legjobbjait rendre csábították az angol klubok, de akkor sem szívesen mondott le a játékosairól, és ezután sem lesz egyszerű dolga annak a csapatnak, amelyik valamely kulcsemberét igazolná le.

Mowbray hosszasan beszélt Gera Zoltánról is. Kiemelte, hogy nagyon szeret együtt dolgozni a roppant tehetséges magyar játékossal, de ez nem csoda, hiszen Gerának minden képessége megvan ahhoz, hogy jó alany legyen a közös munkához. Szerinte Gera nagyon közkedvelt személyiség az öltözőben és az egész klubházban, mindenki gyorsan megkedvelte őt, de a pályán is egy igazi profi. A menedzser hangoztatta, hogy Gerzsonnak a kreativitása mellett az egyik legnagyobb erénye az, hogy nagyon gyorsan alkalmazkodott az angol futballhoz, a szigetországi játékstílushoz, ez pedig egy olyan dolog, amit minden edző elvár a játékosától.