Vágólapra másolva!
Továbbra is fej fej mellett halad a Serie A élén az Inter és a Palermo, a tizedik fordulóban mindkét gárda begyűjtötte a három pontot, a milánóiak az Ascoli, a szicíliaiak a Sampdoria ellen győztek 2-0-ra. A Milan nem tud kilábalni a gödörből, ezúttal az újonc Atalanta vendégeként szenvedett 2-0-s vereséget Carlo Ancelotti csapata, amely legutóbbi négy bajnokijából hármat elbukott.

A Palermo a 35. percig nem tudta feltörni a jól védekező Sampdoria kapuját, ekkor azonban egy 17 méteres szabadrúgást Corini küldött a kapu közepébe, a tavaly még éppen a rózsaszín-feketéknél jászó Terlizzi kézzel ugyan beleütött a labdába, de menteni nem tudott (igaz, ez volt a szerencséje, mert akkor egyből mehetett volna zuhanyozni).

A második félidőben hazai támadás végén egy lesgyanús szituáció után Castellazzi az első kísérletet még hárította, de a labda Zaccardo elé került, és a világbajnok kapura tette a kipattanót, ami a menteni próbáló Terlizziről pattant a bal sarokba.

Az Inter is hasonló forgatókönyv alapján verte az Ascolit, Javier Zanetti révén született egy gól az első játékrészben, aztán egy öngóllal megvolt a megnyugtató előny, ráadásul Júlio César kivédte Fini tizenegyesét, minden jól alakult a kék-feketék számára.

Milánó másik fele ugyanakkor értetlenül áll az elmúlt hetek produkciói előtt, a Milan elmúlt négy bajnokijából csak a Chievo ellenit tudta behúzni, és kikapott a Palermótól, az Intertől, és most az újonc Atalantától is, amely nagyon jól kezdte a szezont.

Három helyszínen is megosztoztak a pontokon a csapatok, a legparázsabb összecsapás az Empoli-Lazio csata volt, ahol három piros lapot is kiosztott Brighi bíró.

A vasárnap esti bajnokin az AS Roma 0-1-ről fordítva nyert a Fiorentina ellen. A fővárosiak győzelmükkel megerősítették harmadik helyüket, a Fiorentina 15 pontos levonása miatt utolsó előtti. A büntetés nélkül hetedik lenne a tabellán a firenzei együttes.

Serie A, 10. forduló:
Atalanta - Milan 2-0 (0-0)
gól: Ventola (50.), Soncin (92.)

Chievo - Cagliari 0-0

Empoli - Lazio 1-1 (0-1)
gól:
Vannucchi (87.), illetve Pandev (17.)
kiállítva: Cribari (72., Lazio), Ficini (75., Empoli), Gasparetto (83., Empoli)

Internazionale - Ascoli 2-0 (1-0)
gól:
J. Zanetti (41.), Cudini (53., öngól)

Livorno - Udinese 1-0 (0-0)
gól:
Bakayoko (73.)
kiállítva: Di Natale (69., Udinese)

Palermo - Sampdoria 2-0 (1-0)
gól:
Corini (35.), Zaccardo (70.)
kiállítva: Terlizzi (87., Sampdoria)

Torino - Messina 1-1 (0-1)
gól:
Stellone (61.), illetve Cordova (36.)
kiállítva: Zanchi (82., Messina)

AS Roma - Fiorentina 3-1 (1-1)
gól: de Rossi (38.), Taddei (49., 66.), illetve Ujfalusi (15.)