Vágólapra másolva!
Meglehetősen furcsa álomcsapat jött össze ezen a héten, hiszen némileg meglepő módon a francia bajnokságból négyen is be tudtak kerülni, a csatársorban pedig két olyan labdarúgó szerepel, akik nem valamelyik topligában kergetik a labdát. Azért a "megszokott" nagycsapatok sem maradtak képviselő nélkül, akad játékos a Liverpoolból, a Bayern Münchenből és az AC Milanból is.
Simon Pouplin (francia, Stade Rennes): A hét vége egyik nagy szenzációja Európában az Olympique Lyon veresége volt, a francia bajnokcsapat a Stade Rennes otthonában kapott ki. A lyoniak a második félidőben számtalan helyzetet dolgoztak ki, de a hazaiak kapujában Pouplin fantasztikusan védett, a LEquipe-től pedig ezért 8,5-es osztályzatot kapott.
Carlos Diogo (uruguayi, Real Zaragoza): A zaragozai együttes a Getafe ellen tulajdonképpen rangadót nyert hazai pályán, és ezzel a három ponttal feljött a tabella harmadik helyére. A vendégek ellenállását a csapat uruguayi jobbhátvédje törte meg, aki a 39. percben szerzett vezetést együttesének.Jamie Carragher (angol, Liverpool FC): A Vörösök mind a két múlt heti mérkőzésüket úgy nyerték meg, hogy nem kaptak gólt: a BL-ben a Bordeaux-t 3-0-ra, a bajnokságban a Readinget pedig 2-0-ra verték. Mind a két alkalommal a Carragher-Hyypiä kettős szerepelt a védelem tengelyében, és a Reading elleni összecsapás előbbi játékos 300. bajnokija volt a Liverpool színeiben.Sébastien Puygrenier (francia, AS Nancy): A Nancy gárdája is két győzelemmel zárta a hetet, és az egyesület története legszebb napjait éli. Az UEFA-kupában a lengyel Wisla Kraków ellen nyert a csapat 2-1-re, majd a bajnokságban a Girondins Bordeaux-t intézték el ugyanilyen arányban - és ezzel a második helyre jöttek fel a tabellán. Puygrenier a bordeaux-iak ellen volt eredményes.Guiranne Ndaw (szenegáli, Sochaux): A sochaux-iak saját nevelésű, szenegáli védőjét a hírek szerint több angol egyesület is szeretné leigazolni, és ha a megfigyelők ott voltak a Toulouse elleni bajnokin, akkor csupa jót írhattak fel a bekkről. Ndaw ezúttal a védelem bal oldalán kapott helyet, és alapfeladata mellett arra is volt energiája, hogy győztes gólt szerezzen.
Aaron Lennon (angol, Tottenham Hotspur): A londoni együttes remek hetet zárt, hiszen az UEFA-kupában a belga FC Bruges ellen gyűjtötte be a három pontot, majd a bajnokságban a címvédő Chelsea FC-t győzte le. Lennon főleg az utóbbi meccsen villogott, a Kékek ellen be is talált, de a szélvészgyors jobbszélső a belgák ellen is csapata egyik legjobbja volt.Kaká (brazil, AC Milan): A dél-amerikai játékmester a múlt heti két meccse közül csak ez egyiken nyújtott kiemelkedő teljesítményt, ott azonban olyan kiválóan futballozott, hogy ez is elég volt az álomcsapatba kerüléshez. A BL-ben az RSC Anderlecht ellen egymaga hozta a három pontot a rossoneróknak azzal, hogy mesterhármast vágott.Andreas Ottl (német, Bayern München): A bajorok két döntetlent értek el a múlt héten, de ezzel is maximálisan elégedettek lehettek. A BL-ben a Sporting CP elleni iksz továbbjutást ért a gárdának, majd a bajnokságban az FC Schalke 04 elleni rangadón kétgólos hátrányból állt fel a csapat. Utóbbi összecsapáson a védekező középpályás Ottl góllal és gólpasszal járult hozzá a pontszerzéshez.Ismael Bangoura (guineai, Le Mans UC): A francia kiscsapat tavaly újoncként maradt benn az élvonalban, és a jelek szerint most sem lesznek kiesési gondjai. A hét végi, AJ Auxerre elleni idegenbeli győzelem hőse a guineai balszélső, Bangoura volt, aki mesterhármast vágott, és ezért a LEquipe nyolcas osztályzattal jutalmazta.
Markus Allbäck (svéd, FC Köbenhavn): Az elmúlt négy nap alighanem bekerül a koppenhágai egyesület történetének aranykönyvébe, hiszen a klub előbb a BL-ben 1-0-ra legyőzte a Manchester United együttesét, majd a bajnokságban a városi derbin a Bröndby IF ellen nyert 3-1-re. A svéd csatár a MU ellen győztes gólt ért el, majd a bajnoki rangadón kétszer is betalált.Nikosz Liberopulosz (görög, AEK Athén): A hellén egyesület is történelmi napokat él meg, hiszen a Lille OSC ellen sikerült megszereznie fennállása első BL-győzelmét - köszönhetően Liberopulosz találatának. A csatár a hét végi, Arisz Szaloniki elleni bajnokin is kitett magáért, hiszen itt is betalált, és egy gólpasszt is adott.