Vágólapra másolva!
A Bundesliga sereghajtója, a Hannover labdarúgócsapata Huszti Szabolcs góljával 1-0-ra nyert a Bayern München otthonában a német bajnokság 11. fordulójának szerda esti mérkőzésén. A hannoveriek történetük során először nyertek a bajorok vendégeként, a 17 korábbi idegenbeli találkozón két döntetlent értek el, míg tizenötször szenvedtek vereséget.

A magyar válogatott játékos az első félidő 43. percében, Stajner beadása után 5 méterről bombázott a hálóba. Huszti nem tudta végigjátszani a meccset, egy ütközés után könnyebb combsérülést szenvedett, ezért a 85. percben lecserélték.

A Hannover története során először nyert Münchenben, és az utolsó, 18. helyről feljött a 15.-re. A bajorok március óta nem kaptak ki otthon, mostani vereségükkel visszaestek az ötödik helyre.

Dárdai Pál csapata,a Hertha BSC Bielefeldben a sérült magyar futballista nélkül döntetlent játszott, a Cottbus Szélesi Zoltánnal a soraiban hazai pályán kikapott az Eintracht Frankfurttól. Szélesi végig pályán volt.

A másodosztályban is remekelt egy magyar légiós: a Kaiserslautern 4-0-ra legyőzte a Burghausent, s a hazai csapatban szereplő Hajnal Tamás egy gólt szerzett, ráadásul adott két gólpasszt is. A Vörös Ördögök - 11 fordulót követően - a Karlsruhe és a Rostock mögött harmadikok a tabellán.

Bundesliga, 11. forduló:
Bayern München - Hannover 96 0-1 (0-1)
gól: Huszti (43.)

Borussia Mönchengladbach - FC Schalke 04 0-2 (0-2)
gól: Zé Antonio (11., öngól), Varela (31.)

Arminia Bielefeld - Hertha BSC 2-2 (1-1)
gól: Zuma (28.), Kucera (76.), illetve Gilberto (45+1.), Giménez (58.)

VfL Bochum - Bayer Leverkusen 1-3 (0-2)
gól: Ilicevic (48.), illetve Barbarez (7.), Voronyin (32.), Barnetta (71.)
kiállítva: Freier (52., Bayer Leverkusen)

Energie Cottbus - Eintracht Frankfurt 0-1 (0-1)
gól: Takahara (22.)

[origo] / (MTI)