Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága Gera Zoltán eladása kapcsán fizetésre kötelezte a Ferencvárost. Ugyancsak a Fradi ellen ítélt a bíróság, amely elsőfokú ítéletében 45 millió forint kifizetésére kötelezte az FTC-t.  A pert a klub egykori szakvezetője, Pintér Attila indította.

Ami az első ügyet illeti: az MLSZ fegyelmi bizottságának elsőfokú határozata értelmében az FTC-nek Gera Zoltán eladása után fizetnie kell a szövetségnek - mondta dr. Petró László, a klub jogásza a 100%Fradinak. "A határozat kézhezvételét követően az ellen fellebbezni kívánunk. Amennyiben másodfokon jogerőre emelkedne a kedden hozott döntés, s az FTC nem teljesítené az abban foglaltakat, a szövetség fordulónként három pontot von le a futballcsapattól."

Az összeg az MLSZ honlapjának tájékoztatása szerint pontosan 16 millió 483 ezer 594 forint.

Pintér Attila ügyében sem a zöldek állnak nyerésre: a trénernek - akit 2004 júniusában a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése után menesztettek - az első fokú bírósági ítélet szerint 45 millió 900 ezer forintot kell fizetnie a klubnak.

A Ferencvárost emellett az egymillió forintos perköltség, az összeg 2004 nyarától számított kamatai, valamint az eddig le nem rótt illetékek, azaz további kilencszázezer forint megtérítésére kötelezte a bíróság.

A klub várhatóan fellebbez a döntés ellen, ebben az esetben - várhatóan fél éven belül - a Fővárosi Ítélőtábla dönt az ügyben.