Vágólapra másolva!
A Real Madrid hazai pályán magabiztos játékkal nyert a Racing Santander ellen a spanyol labdarúgó-bajnokságban, így győzelemmel tisztelgett a pénteken elhunyt Puskás Ferenc emléke előtt.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a madridi játékosok fekete gyászkarszalaggal léptek pályára. A fővárosi klub hivatalos honlapján a találkozó beharangozójában a futballisták úgy nyilatkoztak, szeretnének győzelemmel tisztelegni a Real legendás futballistája, Puskás Ferenc előtt.

A gyászszünet alatt a Real centenáriumi himnuszát játszották el csellón, utána a szurkolók Puskás nevét skandálták, miközben a Bernabéu-stadion óriáskivetítőjén a fantasztikus futballista életének legemlékezetesebb pillanataiból mutattak be részleteket.

Az 5. percben a madridiak vezető gólját szerző Sergio Ramos megcsókolta a fekete gyászkarszalagot és az ég felé mutatott. A folytatásban Raúl lesgólt szerzett, a vendégek pedig bátran játszottak, és több helyzetet is elpuskáztak.

A második félidőben Reyes Emerson passzát váltotta gólra, majd egy remek akció végén Diarra elsőre még a kapusba lőtt, de a kipattanót bevágta. Garay találata a túloldalon csak a szépítésre volt elég, a végén még megfogyatkozott a Real Guti kiállítása miatt, de ez sem veszélyeztette a blancók győzelmét, akik a diadalt Puskás Ferencnek ajánlották. Az Aranycsapat legendája 1958 és 67 között volt a Real Madrid játékosa. A spanyol klubbal hatszor bajnok, kétszer Király-kupa-, háromszor BEK-győztes volt, négyszer lett a hispán pontvadászat gólkirálya.

Forrás: MTI
A Real Madrid játékosai a gyászszünet alatt

A másik szombati találkozón a Valencia Sevillába látogatott, és David Silva könyöklése után összeszedett második sárga lapja miatt már a 17. percben emberhátrányba került. Egy perccel később már a gólok tekintetében is hátrányban voltak a vendégek, a szabadrúgás után a hátvéd Escudé volt eredményes.

A fordulás után az andalúzok további két gólt szereztek Luis Fabiano és Kanouté révén, és ezzel átvették a vezetést a tabellán, két ponttal előzik meg a címvédő Barcelonát, amely vasárnap a Mallorcánál vizitál.

Primera Divisón, 11. forduló:
Real Madrid - Racing Santander 3-1 (1-0)
gól: Sergio Ramos (5.), Reyes (58.), Diarra (73.), illetve Garay (76.)
kiállítva: Guti (88., Real Madrid)

Sevilla - Valencia 3-0 (1-0)
gól: Escudé (18.), Luis Fabiano (54.), Kanouté (71.)
kiállítva: David Silva (17., Valencia)

[origo] / (MTI)