Vágólapra másolva!
Szerdán újabb nyolc mérkőzést bonyolítanak a labdarúgó Bajnokok Ligájában, az 5. forduló legnagyobb csatáját minden bizonnyal Brémában vívják, ahol a Werder egy esetleges Chelsea elleni győzelemmel kéznyújtásnyi közelségre kerülne a továbbjutáshoz. A B csoportban az Inter-Sporting párharc a 16 közé kerülésről dönthet, A C-ben a Liverpool és a PSV már páholyban van, A D jelűben pedig a Valencia mellé az AS Roma zárkózhat fel.

A szerdai programból egyértelműen az A csoport rangadója, a Werder Bremen-Chelsea FC találkozó emelkedik ki, amelyen a londoniak (akik az eltiltott Frank Lampard nélkül játszanak majd) már egy döntetlennel bebiztosítanák továbbjutásukat.

A germánoknak a győzelemmel jelentősen megnövekednének a továbbjutási esélyeik, de még akkor is legalább egy pontot kellene szerezniük az utolsó körben a Barcelona otthonában. A rosszindulatúak szerint a Chelsea akár le is adhatja a három pontot a brémaiaknak annak érdekében, hogy "kitoljon" a Barcelonával, elvégre az angolok az utolsó körben a pont nélkül álló Levszki Szófiát fogadják - a bolgárok most a katalánokat látják vendégül, és ha megtréfálnák Frank Rijkaard csapatát, akkor alaposan megkavarnák a kártyákat, de erre azért kicsi az esély, vagyis a döntés alighanem az utolsó körre marad majd.

A B csoportban a Bayern München már biztos továbbjutó, így könnyen lehet, hogy néhány sztárját pihentetni fogna a Szpartak Moszkva elleni idegenbeli találkozón - a hírek szerint Phillip Lahm például el sem utazik majd Oroszországba.

Itt inkább a Sporting CP milánói vendégjátéka az érdekes, hiszen a lisszaboniaknak mindenképpen győzelemre van szükségük, ellenkező esetben elszállnak továbbjutási reményeik. A Gyíkok azonban nem számíthatnak brazil támadójukra, Liedsonra, aki eltiltás miatt nem játszhat, míg az Internél a csoportkörben először senki sem lesz eltiltva. A milánóiak egy győzelemmel bejutnának a legjobb 16 közé - az első két meccsen elszenvedett vereségek után ez nem tűnt ilyen egyértelműnek.

A C betűjelű kvartettben sem maradt sok izgalom, elvégre a Liverpool FC és a PSV Eindhoven már bebiztosította helyét a legjobb 16 között, így már csak az a kérdés, hogy melyikük jut tovább az első helyen - na meg persze hogy ki lesz harmadik, és megy az UEFA-kupába. Utóbbiért a Girondins Bordeaux és a Galatasaray küzd majd, és amelyik csapat nyer, az folytathatja a második számú kupában. Mind a két oldalon egy-egy eltiltott lesz: a franciáknál a brazil középpályás, Fernando, a törököknél pedig a horvát védő, Stjepan Tomas nem játszhat.

Alighanem a D csoportban sem marad sok nyitott kérdés az utolsó fordulóra: a spanyol Valencia CF már biztosan ott van a legjobb 16 között, és az AS Roma akár egy döntetlennel is követheti a hispánokat - ehhez az is kell, hogy az Olimpiakosz ne tudjon nyerni a Valencia ellen. A hét végi bajnokin 7-0-ra diadalmaskodó Farkasok a Sahtar Doneck otthonában lépnek majd pályára, és az ukránoknak csak egy győzelemmel maradnának meg az esélyeik a továbbjutásra.