Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája 5. fordulójának szerdai játéknapján a Werder Bremen 1-0-ra legyőzte a Chelsea-t az A csoportban, az angol gárda a vereség ellenére továbbjutott, a németeknek pedig az utolsó fordulóban egy döntetlen is elég a nyolcaddöntőhöz a címvédő Barcelona otthonában. A B jelű négyesben az Inter a Sporting elleni sikerrel jegyet váltott a legjobb 16 közé, a C csoportban a Liverpool tisztázta a viszonyokat a PSV-vel, és elsőként lépett tovább. A D kvartettben a Valencia a papírformának megfelelően legyőzte az Olimpiakoszt, és ezzel élen zárt, a Sahtar Doneck pedig a Roma elleni bravúros, 1-0-s diadallal életben tartotta reményeit, bár az olaszok vannak előnyösebb helyzetben.

Werder Bremen (német) - Chelsea (angol) 1-0 (1-0)
Bréma, Weserstadion
v.: Michel (szlovák)
Werder: Wiese - Fritz, Mertesacker, Naldo, Wome - Borowski, Frings, Diego, D. Jensen (Hunt, 79.) - Klose (Klasnic, 93.), Almeida (Schulz, 87.).
Chelsea: Cudicini - Geremi, Terry, Boulahrouz, A. Cole - Essien, Makelele, Ballack (S. Wright-Phillips, 77.), J. Cole - Drogba (Sevcsenko, 59.), Mikel (Robben, 59.).
gól: Mertesacker (27.)

Aktívabb volt a Werder, mégis a Chelsea előtt adódott az első két komoly lehetőség, előbb Essien 20 méteres lövése suhant el a jobb alsó mellett, majd Geremi szabadrúgása után Terry fejelt középre, de a berobbanó Mikel a léc fölé stukkolt.

A hazaiak közül elsőként a brazil irányító, Diego adott munkát Cudicininek, 22 méterről a bal alsó sarkot vette célba, de az olasz kapus vetődve hárított. A 16. percben Diego hozta játékba a jól beinduló Almeidát, de a portugál csatár megijedhetett az őt üldöző védőktől, mert gyengén, ballal a kapu mellé gurított.

Érdekes jelenet játszódott le a 26. percben, Frings elcsúszott Ashley Cole mellett, Michel bíró mégis szabadrúgást ítélt, a beívelt labdát Mertesacker fejelte kapu felé, de Drogba lába közbenyúlt, így szöglet következett. A kornert Frings adta be, és Mertesacker ezúttal jól célzott, az ötösről fejelt Cudicini kapujába.

Öt perc múlva remek kontrát vezetett a Chelsea, Ashley Cole, Drogba, Joe Cole volt a labda útja, utóbbi beadását Ballack combbal tette kapura, Wiese azonban jó reflexszel hárított. Egy brémai szöglet után megint az angolok vezethettek gyors ellencsapást, Mikel Joe Cole-t látta meg, aki sarokkal vette át a labdát, és ezzel megetette Womét, de aztán ziccerben gyatrán Wiese kezébe gurított.

Chelsea-mezőnyfölényben zajlott az első tizenöt perc a szünet után, de a brémiak jól védekeztek, és ha mód volt rá, akkor azon nyomban ellentámadásba lendültek. Az 59. percben José Mourinho kettős cserét hajtott végre, lehozta a lábát fájlaló Drogbát, valamint a keveset mutató Mikelt, helyükre Sevcsenkót és Robbent küldte pályára.

Sevcsenko laposan ellőtt szabadrúgása okozott riadalmat a német drukkerek körében, de Wiese odaért a löketre, és kipaskolta a bal alsó sarok elől. A hajrát két távoli próbálkozás vezette be, a hazaiaktól Almeida, a vendégektől Essien döntött úgy, hogy labdavezetés helyett inkább lő, azonban egyikük sem talált kaput, így maradt az 1-0-s brémai győzelem, ami azt jelenti, hogy Thomas Schaaf csapata a nyolcaddöntőbe juthat, amennyiben az utolsó körben nem kap ki Barcelonában.

Levszki Szófia (bolgár) - Barcelona (spanyol) 0-2 (0-1)
Szófia, Levszki-stadion
v.: Baszkakov (orosz)
Levszki: G. Petkov - Milanov, Topuzakov, Tomasic, Lúcio - Borimirov, S. Angelov (Telkijszki, 58.), Eromoigbe, Bardon - Jovov (Ognjanov, 73.), Domovcsijszki (G. Ivanov, 57.).
Barcelona: Valdés - Zambrotta, Puyol, Márquez (Oleguer, 63.), Sylvinho - Iniesta (Ezquerro, 81.), Motta, Ronaldinho, Deco - Giuly (Xavi, 58.), Gudjohnsen.
gól: Giuly (5.), Iniesta (65.)

Forrás: EPA
Ronaldinho Szófiában is bemutatott egy-két trükköt

A címvédő Barca nem sokat vacakolt Szófiában, öt perc telt el, amikor Zambrotta jobboldali beadása után levágódott a labda, és az érkező Giuly Petkov kapus lába között bombázta a kapuba. A 65. percben Deco tűzte rá 23 méterről, Petkov kiütötte a labdát, amit a szemfüles Iniesta ballal a léc alá vágott, ezzel el is dőlt a meccs, a Barcának nyernie kell a Werder ellen, ellenkező esetben marad az UEFA-kupa.