Vágólapra másolva!
Gyengén sikerült Michael Ballack visszatérése Németországba: José Mourinho edző szerint többek között a német futballista gyenge játéka az oka annak, hogy a Chelsea szerda este pont nélkül távozott Brémából a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulóját követően.

Az 1-0-s német siker ugyanakkor továbbjutást ért az angol gárdának, így a portugál tréner csak mérsékelten háborgott a vereség miatt. "Azt hiszem, kijelenthető, hogy Ballack nem játszott jól. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de ez van. Persze ez nem jelent semmit, megtörténik az ilyesmi bárkivel. Az utolsó 20 percben egyértelmű fölényben játszottunk, ezért a döntetlen igazságosabb lett volna, ugyanakkor el kell ismerni, a hazaiak remekül küzdöttek" - vont mérleget a találkozóról Mourinho.

A Per Martesecker által - Ballack asszisztálása mellett - szerzett góllal győztes házigazdák elégedetten, s egyben bizakodva értékeltek. "Nagyon jól kezdtünk, a párharcokat pedig a teljes mérkőzés során többnyire megnyertük. A Chelsea nagyon erős csapat, de mi végig távol tudtuk tartani őket a kapunktól" - mondta Thomas Schaaf, a brémaiak trénere.

A német együttes a győzelemmel megtartotta második helyét az A csoportban, s egyben azzal a tudattal utazhat két hét múlva Barcelonába, hogy egy döntetlen is elég számára a továbbjutáshoz, miáltal kiejtheti a most két ponttal mögötte álló, címvédő katalán együttest.

A spanyol sztárgárda hozta a kötelezőt és gond nélkül, 2-0-ra legyőzte Bulgáriában a Levszki Szófiát. Frank Rijkaard, a barcelonaiak trénere nem is vesztegetett túl sok szót a mérkőzésre, inkább az utolsó fordulóról beszélt:

"Ma nem játszottunk jól, de igazából csak az számított, hogy győzzünk. Tudjuk, hogy két hét múlva nagyon kemény mérkőzés vár ránk a Werder ellen, ám nagyon optimista vagyok. Továbbjutunk, mert sok nagyszerű játékosunk van, aki remekül bánik a labdával, s a nehéz helyzeteket is képes megoldani."

A B csoportban a már továbbjutott német Bayern München döntetlent ért el a Szpartak Moszkva otthonában, így kétpontos előnnyel várhatja az utolsó fordulóban az olasz Internazionalét. Azt az Intert, amely gyengén kezdte a sorozatot, a portugál Sporting Lisboa szerdai legyőzésével azonban már szintén kvalifikálta magát a legjobb 16 közé.

Az olasz csapat az argentin Hernan Crespo találatával verte a gyengén játszó vendég együttest, és bizakodva várja a Bayern elleni meccset, amely a csoportelsőségről dönt majd. "Nagyon jól teljesítettek a fiúk, igazi csapatként futballoztak. Nagyon örülünk a továbbjutásnak, de a célunk, hogy elsőként zárjuk a csoportot, vagyis győzni megyünk Münchenbe" - mondta a tréner.