Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályban szereplő Sunderland kölcsönvette a Tottenham magyar válogatott kapusát, Fülöp Mártont - értesült az [origo].

Forrás: [origo] Fülöp nyilatkozata

Fülöp 2004 nyarán szerződött a Tottenham együtteséhez, ám a klub előbb a Chesterfieldnek, majd a Coventrynek adta kölcsön. Mivel jövő nyáron lejár a kapus szerződése Londonban, ezért a januári átigazolási időszakban szinte biztos, hogy végleg távozik a Spurstől, hiszen már csak ekkor kaphat érte pénzt a Premier League-ben szereplő csapat.

"Délután öt óráig lehetett kölcsönszerződéseket kötni az átigazolási szezonon kívül Angliában, örülök, hogy sikerült megállapodnunk a Sunderland vezetőivel" - mondta a 23 éves hálóőr. "Lettek volna más lehetőségeim is, de a klub hagyományai és a tréner személye, Roy Keane miatt választottam a Sunderlandet. A vezetők elmondásuk szerint már fél éve figyeltek. Egyelőre én vagyok a második számú kapus, de mindent elkövetek azért, hogy én legyek az első és az is leszek" - nyilatkozta a kapus az MTI-nek.

"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyélbe ütni a szerződést. Márton olyan játékos, akit már régóta kerestünk: fiatal, sikerre éhes, erre van most szükségünk" - nyilatkozta Roy Keane, a Sunderland szakvezetője.