Vágólapra másolva!
Fabio Cannavarót nem zavarják az elsősorban francia szakemberektől érkező kritikus nyilatkozatok az Aranylabda-szavazáson elért győzelméről.

"Ez nem az én problémám. Úgy tűnik, egyeseknek elég rövidtávú a memóriája" - mondta a Real Madrid hátvédje, akinek elsőségét éppen a spanyol klubban mutatott eddigi produkciója miatt vitatják sokan. "Bajnokságot nyertem a Juventussal és világbajnokságot az olasz válogatottal. Akkor mindenki azt mondta, én vagyok a világ legjobb védője, most meg vitatják a győzelmemet, mert hátvéd vagyok."

A 33 éves középhátvéd sikerét többek között Raymond Domenech francia szövetségi kapitány, Arsene Wenger, az Arsenal edzője, valamint Gerard Houllier, az Olympique Lyon trénere is élesen kritizálta, de Arrigo Sacchi korábbi olasz kapitány is jelezte, nem ért egyet a döntéssel.

A francia szakemberek egyaránt Thierry Henryt látták az év legjobbjának, Domenech pedig egészen odáig ment, hogy a francia France Football szaklap hagyományosan a nemzetközi szakírók körében rendezett szavazásával kapcsolatban kijelentette, "ennek a díjnak már semmi jelentősége, mert csak azt mutatja, mekkorát tudnak tévedni az újságírók."

Forrás: MTI

Ezt a labdát már senki nem veheti el tőle

A vb-döntőig hazájában is rengeteget bírált szakember ehhez hozzátette: "az igazi Aranylabdát sokkal inkább a FIFA fogja kiosztani december 18-án, és Henry fogja átvenni". Szerdán aztán kiderült, hogy a trénernek kollégáiban is csalódnia kellett, hiszen a szövetségi kapitányok és további szakemberek voksai által felállított FIFA rangsorban Henry az első háromba sem került be. A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint Cannavaro mellett a francia Zinedine Zidane és a brazil Ronaldinho kaphatja az Év játékosa címet december közepén.

Cannavaro nyilatkozatában ugyanakkor konkrétan az Olympique Lyon mesterének reakciójára utalva fejtette ki mosolyogva véleményét: "Houllier szerint világraszóló botrány történt. Nos, megértem álláspontját, de az Aranylabda hétfőtől az én házam dísze."