Vágólapra másolva!
Az AS Roma több kulcsjátékosát nélkülözve magabiztosan nyert a labdarúgó olasz kupa nyolcaddöntőjében a másodosztályú Triestina ellen, így kettős győzelemmel jutott tovább. Az Internazionale tartalékos összeállításban is simán, 4-0-ra verte hazai pályán a Messinát, a negyeddöntőbe masírozó milánóiaknál lehetőséghez jutott a 18 éves magyar tehetség, Filkor Attila is.

Roberto Mancini, a kék-feketék vezetőedzője a 71. percben, 3-0-s állásnál cserélte be Filkort, majd rögtön az ezt követő szögletből Nicolas Burdisso megszerezte az Inter történetének 300. olasz kupa-találatát.

Az argentin védőnek ez volt a harmadik gólja a találkozón, előbb Figo jobboldali szöglete után bólintott Caglioni kapujába még az első félidőben, amit González fejesgólja követett, aztán a szünet után Burdisso feje még kétszer villant, így zsinórban tizedik tétmérkőzését nyerte meg az Inter.

Filkor sokat volt játékban, de helyzete nem volt, pár jó cselt bemutatott, kétszer szabálytalankodtak vele szemben, és két ízben az ő megmozdulását fújta le Squillace bíró.

nyolcaddöntő, visszavágó:
AS Roma - Triestina (II.) 2-0
gól:
Virga (22.), Montella (26.)
továbbjutott: a Roma kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel

Internazionale - Messina 4-0 (2-0)
gól: Burdisso (27., 63., 71.), M. González (36.)
továbbjutott: az Internazionale kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel

[origo] / (MTI)