Vágólapra másolva!
A listavezető Manchester United és az üldöző Chelsea egyaránt begyűjtötte a három pontot az angol labdarúgó-bajnokság hétközi, 15. fordulójában, miután előbbi hazai pályán az Evertont, míg utóbbi idegenben a Bolton Wandererst győzte le.

Az Old Traffordon ritkán kezdenek bátran a vendégek, ennek ellenére az Everton nem csak a védekezéssel törődött, Osman 23 méteres löketét Van der Sar vetődve fogta, McFadden helyzeténél viszont csak szemmel követte a labdát a holland kapus, szerencséjére a labda elkerülte a bal alsót.

A túloldalon Richardson fújt riadót, szabadrúgása a lécről csúszott fölé, majd megint ő riogatott, Wright kapus annyira megijedt tőle, hogy rábikázta a labdát az őt letámadó MU-játékosra, de kirúgás lett a szituáció vége. Rooney is jelezte, hogy a pályán van, Silvestre tette kicsit mögé a labdát, ami nem zavarta a csatárt, és alig csúsztatott a bal sarok mellé.

Cristiano Ronaldo a 39. percben jobban célzott, Carrick kísérlete ugyanis éppen elé pattant, és dropból, 23 méterről küldte a labdát a jobb alsóba. A félidő végén a portugál hozta játékba Rooney-t, aki tizenhatról finom mozdulattal tekert a bal sarok felé, de Wright odaért.

A második félidőben Rooney passza eldöntötte a meccset, remek ütemben tolta a labdát a bal oldalon robogó Evra elé, és a francia Wright lába között bombázta azt a kapuba. A végén még Evra is jegyzett egy asszisztot, középre emelt labdáját O'Shea elegánsan, külsővel pörgette a jobb felsőbe, kialakítva a 3-0-s végeredményt.

A Chelsea a minimummal is elérte a maximumot, Lampard szöglete után Ballack emelkedett, aztán meg a londoni drukkerek keze, a német fejesével szemben tehetetlen volt Jaaskelainen, aki így is a Bolton legjobbja volt, Lampard, Sevcsenko és Drogba próbálkozását is bravúrral hárította. Darius Vassell 2005 nyarán cserélte az Aston Villa mezét a Manchester Cityére, és azóta öt gólt szerzett egykori klubja ellen, szerdára is jutott egy, a City először nyert idegenben ebben a szezonban.

Három gól, két kapufa és egy kiállítás tette izgalmassá a Fulham és az Arsenal csatáját, a hazaiak két észak-amerikai légiós, Radzinski és McBride révén hamar kétgólos vezetéshez jutottak, amire mindössze egy Van Persie szabadrúgásgóllal tudott válaszolni a Wenger-gárda, amely ráadásul a második félidőben Senderos kiállítása miatt megfogyatkozott. Nem is sikerült még az ikszet sem összehozni az Ágyúsoknak, a Fulham 40 év után ünnepelhetett újra győzelmet a rivális ellen.

Hiába támadott nagy erőkkel a Liverpool a Portsmouth ellen, a vendégek védelme jól állta a sarat, így nem meglepő, hogy ponttal térhettek haza az Anfield Roadról.

Premier League, 15. forduló:
Aston Villa - Manchester City 1-3 (0-2)
gól:
McCann (66.), illetve Vassell (18.), Barton (32.), Distin (75.)

Fulham - Arsenal 2-1 (2-1)
gól: McBride (6.), Radzinski (19.), illetve Van Persie (36.)
piros lap: Senderos (66., Arsenal)

Liverpool - Portsmouth 0-0

Manchester United - Everton 3-0 (1-0)
gól: Cristiano Ronaldo (39.), Evra (63.), O'Shea (89.)

Bolton Wanderers - Chelsea 0-1 (0-1)
gól: Ballack (45.)