Vágólapra másolva!
A kiesés elől menekülő, ám az elmúlt hetekben egyre jobb formába lendülő REAC hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a már biztosan a táblázat élén telelő MTK-val a Borsodi Liga 16. fordulójában. A sereghajtó Vác szintén 0-0-val szerzett pontot a hetedik Paks otthonában, a címvédő Debrecen simán nyert Pécsett, a Honvéd otthonában 4-1-re verte a Győrt.

Borsodi Liga, 16. forduló:
Rákospalotai EAC - MTK Budapest 0-0
Budai II László Stadion, 500 néző
vezette: Arany
REAC: Illyés - Dinka, Cseri (Tamási, 16.), Horváth G., Makra - Somorjai, Polonkai, Kapcsos, Sallai (Török, 70.) - Nyerges, Torma (Földvári, 73.)
MTK: Végh - Balogh B. (Kriston, 86.), Rodenbücher, Lambulic, Pollák - Bori, Zsidai, Pintér Á., Czvitkovics - Kanta J., Pál (Urbán, 60.)
sárga lap: Kapcsos (59.), Török (82.), illetve Kanta J. (52.), Czvitkovics (91.)

8. perc: Zsidai átadása után Balogh lőtt 14 m-ről jobbal, a bal felső sarokba tartó labdát Illyés vetődve hárította.

14. perc: Kanta ugratta ki Zsidait, aki Kapcsos elcsúszása után ziccerbe került, de 14 m-ről a kifutó Illyésbe lőtt.

71. perc: Urbán kicselezte Kapcsost, majd 12 m-ről, senkitől sem zavartatva a jobb kapufa mellé suhintott.

A gyér számú közönség kiegyenlített mezőnyjátékot láthatott az első félidőben, egyáltalán nem lehetett észrevenni, hogy a listavezető MTK-t és a kiesés ellen küzdő REAC-ot 22 pont és 12 hely választja el egymástól a tabellán. A kék-fehéreknek több lehetőségük adódott a gólszerzésre, ám egyik helyzetüket sem tudták értékesíteni.

Szünet után alábbhagyott az iram, a színvonal is visszaesett. Az éllovas MTK hiába rohamozott többet, nem volt benne elég átütőerő a győztes találat megszerzéséhez. A gól nélküli döntetlennel a hajrára elfáradó rákospalotai együttes lehet elégedett.