Vágólapra másolva!
A Diósgyőr meglepetésre könnyedén, 3-0-ra legyőzte az Újpestet a Megyeri úton a Borsodi Liga 16. fordulójának hétfő esti záró mérkőzésén.

Borsodi Liga, 16. forduló:
Újpest FC - DVTK 0-3 (0-2)
Szusza Ferenc-stadion, 2000 néző
v.: Bognár T. (Szabó G., Kovács P.)
Újpest: Balajcza - Vermes, Vaskó, Böjte, Tóth B. - Nagy O. (Sándor Gy., 46.), Korcsmár, Erős K., Mészáros M. (Rajczi, 46., Völgyi, 74.) - Kovács Z., Tisza.
Diósgyőr: Szalma - Mogyóris, Katona A., Elek, Farkas V. (Kerényi, 77.) - Rubint, Szögedi, Vitelki, Foxi - Simon A. (Faggyas, 82.), Halgas (Sztanic, 66.).
gól: Foxi (5.), Simon A. (43.), Halgas (66.)
sárga lap: Erős (41.), Völgyi (86.), illetve Halgas (67.), Szögedi (80.), Mogyorósi (84.)

4. perc: A lesre játszó hazai védők között Foxi tört kapura, de nagy helyzetben 12 méterről mellé lőtt.

5. perc: Halgas kapott jó indítást a jobb oldalon, majd középre adását Foxi 1 méterről fejelte a hálóba (0-1).

11. perc: Tisza 17 méteres szabadrúgását védte másodszorra Szalma.

37. perc: újpesti bedobás után Kovács gurított Tisza elé, aki 17 méterről, jobb külsővel alig tekert a jobb felső sarok fölé.

43. perc: Foxi lépett ki a hazai védők közül, majd középre gurított az akciót követő Simon elé, aki az üres kapuba passzolt (0-2).

56. perc: diósgyőri kontra végén Farkas 16 méterről leadott lövését védte Balajcza.

66. perc: egy előrevágott labdát Foxi pörgetett Halgas elé, aki betört a büntetőterületre, és a rövid sarokba lőtt (0-3).

88. perc: Faggyas iramodott meg a hazai kapu felé, de 17 méteres lövését Balajcza ujjheggyel szögletre tolta.

Már a mérkőzés elejétől bátra támadott a diósgyőri gárda, s ennek eredményeként már az ötödik percben vezetéshez jutottak a vendégek. Ezután próbálta átvenni az irányítást az Újpest, de nem kerültek gólhelyzetbe a hazai támadók, míg a vendégek ellentámadásai veszélyesek voltak, és a hajrában Simon találatával tovább növelték előnyüket.

Szünet után cserékkel próbált frissíteni csapatán Valére Billen, de Rajcziék továbbra sem tudtak betalálni a vendégek hálójába. A félidő közepén újabb kontra után már háromgólos lett a DVTK előnye, és ekkor már az eredmény tartására törekedett - sikeresen - Csank János együttese.

Mobilpress