Vágólapra másolva!
Még hat hely kiadó a legjobb 16 között a Bajnokok Ligájában, így aztán az utolsó csoportkör néhány mérkőzése igazi ki-ki mérkőzés lesz, kisebbfajta döntővel felérve - egyes találkozók viszont semmiféle téttel nem rendelkeznek. A fő beszédtéma természetesen a Werder Bremen barcelonai fellépése, amelyen a német csapatnak egy pont is elég a továbbjutáshoz, amivel búcsúzna a címvédő katalán gárda.

Amióta a sorozatot Bajnokok Ligájának hívják, azóta egyszer sem fordult elő, hogy a címvédő már a csoportkörben elbúcsúzott volna, és a Barcelona szeretné elkerülni, hogy történelmet írjon - amihez mindenképpen le kell győznie a Werdert.

A katalán gárda a két csapat brémai találkozóján csak az utolsó percekben egyenlített ki, akkor az a Lionel Messi szerezte az egyenlítő találatátot, aki jelenleg a maródiak listáját gyarapítja lábközépcsont-törése miatt.

A katalánok a sérült argentin csatárt, illetve Samuel Eto'ót (aki éppen Brémában dőlt ki a sorból) leszámítva tulajdonképpen a legjobb kezdő tizeneggyel léphetnek pályára, vagyis a csapatban természetesen ott lesz a hét végén pihentetett Ronaldinho is.

Ami a Werdert illeti, a germánok nem győzik hangsúlyozni, hogy mekkora bravúr lenne számukra a továbbjutás, ugyanakkor jó német csapathoz méltóan nem feltartott kézzel lépnek pályára a Camp Nouban - ami mindenképpen kiváló összecsapást ígér.

A csoport másik találkozója a Chelsea FC-Levszki Szófia összecsapás a barcelonai meccs mellett teljesen elsikkad, és nagy kérdés, hogy José Mourinho hány sztárját pihenteti majd - a londoniaknak azért a győzelemre szükségük van a biztos csoportelsőség érdekében.

Forrás: EPA
A meccs után is ilyen vidámak lennének a Barca-játékosok

A keddi játéknapon még a D csoportban lesz tét valamelyik továbbjutó hely: itt az olasz AS Romának legalább egy pontra van szüksége ahhoz, hogy megszerezze a második pozíciót, ellenfele pedig a már biztosan továbbjutott Valencia CF lesz. A spanyoloknak az utóbbi időben nem nagyon megy a bajnokságban, ami részben a gárdát sújtó sérüléshullámnak köszönhető, és a hispánok alighanem nem fogják megerőltetni magukat - még a végén megint megsérül valaki!

Az ukrán Sahtar Doneck így alighanem csak reménykedhet a továbbjutásban, hiszen a doneckiek csak akkor lehetnek csoportmásodikok, ha a Roma kikap a Valenciától, ők pedig legyőzik a görög Olympiakoszt. Utóbbira jó esély van, előbbire viszont csak kevés. A B csoportban ugyan már eldőlt, hogy melyik két együttes megy tovább, de nem mindegy, hogy milyen sorrendben, így a Bayern München-FC Internazionale összecsapás mégsem lesz olyan tét nélküli.

Jelenleg a németek vezetik a kvartettet, két ponttal megelőzve az Intert, vagyis a bajorok már egy iksszel is bebiztosíthatják a csoportelsőséget, míg a milánóiaknak nyerniük kell, ha az élen akarnak végezni. A hazaiaknál a régóta sérült Owen Hargreaves és Valerien Ismael kivételével mindenki Felix Magath rendelkezésére áll, az Internél viszont Fabio Grosso, Adriano és Iván Córdoba játéka is kérdéses - persze Roberto Mancini mester a helyükön olyan focistákkal számolhat, mint Javier Zanetti (balhátvéd), Nicolás Burdisso (középhátvéd) vagy Hernán Crespo (csatár).

A csoport másik meccsén az UEFA-kupát érő harmadik hely a tét, amelynek eléréshez a Sporting CP számára elég egy hazai döntetlen, míg a Szpartak Moszkvának mindenképpen nyernie kellene Lisszabonban, ha folytatnia akarja szereplését a nemzetközi porondon.

A C betűjelű kvartettben végképp semmilyen tét nem lesz a presztízsen kívül, itt már a végeredmény is kialakult két héttel korábban.