Vágólapra másolva!
A Liverpool FC fanatikusainak nagy része sokáig nem tért magához a Bajnokok Ligájának megnyerését követő mámorból, és a tizenegyespárbaj hőse, a lengyel portás, Jerzy Dudek örökre beírta magát a klub történetébe. A Vörösök néhány drukkere azonban azt szerette volna, ha Dudek a popzene históriájába is bekerül, éppen ezért tervbe vették, hogy megzenésítik a hálóőr bravúrjait, és megrohamozzák vele a slágerlistákat.

A magukat nemes egyszerűséggel csak Trophy Boyznak, azaz Kupafiúknak nevező szurkolókat Dudeknek a büntetők során produkált mozgása ihlette meg, és ezzel nem voltak egyedül: a BBC sporttal foglalkozó weboldalán már a döntő másnapján külön tanulmányt szenteltek a portás "tánclépéseinek", és Du the Dudek, azaz Járd a Dudeket címmel kielemezték a lengyel hálóőr mozgását.

A dal egyik írója azonban nem más, mint Adrian Zag, aki többek között a Britney Spearsnek és Celine Dionnak is dolgozó produceri stáb tagja. "Természetesen ez nem egy komoly dal, de egy nyári slágernek tökéletesen megfelel. Rövid idő alatt két lemezkiadó is megkeresett, és ha csak minden Liverpool-szurkoló, vagy akár csak minden tizedik drukker letölti a honlapunkról a számot, akkor csak ez alapján felkerülünk a slágerlistára" - nyilatkozott a producer.

Az angol labdarúgás szereplői azonban nem csak a könnyű műfaj képviselőit ihletik meg, hiszen Helsinkiben bemutatták a kortárs finn komolyzene egyik prominens képviselőjének, Osmo Tapia Raihalának új művét, amelynek címe Barlinnie Nine - ami annak a börtöncellának a neve, ahol a skót csatár, Duncan Ferguson 1995-ben 44 napot eltöltött, mivel lefejelte a Raith Rovers védőjét, John McStayt.

Raihala világéletében nagy Everton FC-drukker volt, nem csoda, hogy a liverpooliaknál nagy közönségkedvencnek számító Ferguson ihlette meg. Saját elmondása szerint a futballista személyiségének kettős oldalát szerette volna visszaadni a 13 perces műben: "Van egy agresszív oldala, de ugyanakkor lírai vonásai is akadnak, például galambokat nevel" - fejtette ki a zeneszerző.