Társoldalunk:

A MU lett a londoni derbi nyertese

2006.12.10. 17:10

A Bordon nélkül felálló Schalke kezdett jobban a Ruhr-vidéki rangadón, Kuranyi fejesét Dede a gólvonalról tisztázta a 11. percben, de három minutummal később már vezettek a Királykékek, Pander 35 méteres szabadrúgása talált utat Weidenfeller kapujába.

A 25. percben megint egy állított labdás szituáció után örülhettek a hazaiak, Lövenkrands szöglete üresen találta Kuranyit, aki az ötösről fejelt a hálóba. A szünet után megfordult a szereposztás, Amoah labdavesztése után Varela játszotta meg Kuranyit, aki külsővel tette középre a labdát Lövenkrands elé, a dán pedig Weidenfeller mellett a bal sarokba gurított.

A meccs ezzel eldőlt, a sárga-feketék azért támadtak a becsületgól megszerzéséért, a Schalke pedig kedvére kontrázhatott, de nem koncentráltak eléggé a gelsenkircheniek. A Dortmund Frei 20 méteres, bal kapufáról bepattanó löketével végül megszerezte a szépségtapaszt jelentő gólt, de a Schalke győzelmével beérte a Werdert, amely csak jobb gólkülönbségének köszönhetően maradt az élen.

A másik vasárnapi meccsen a Wolfsburg még az első félidőben emberhátrányba került az Aachen ellen, de Madlung fejesével mégis vezetést szerzett a második félidő elején. Az újonc ennek ellenére végül behúzta a három pontot, mert öt perc alatt megfordította a mérkőzést. 

Bundesliga, 16. forduló:
Schalke 04 - Borussia Dortmund 3-1 (2-0)
gól:
Pander (14.), Kuranyi (25.), Lövenkrands (47.), illetve Frei (82.)

Wolfsburg - Alemannia Aachen 1-2 (0-0)
gól:
Madlung (50.), illetve Reghecampf (72.), Herzig (77.)
piros lap: Quiroga (28., Wolfsburg)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK