Vágólapra másolva!
A múlt héten véget értek a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei, nem csoda, hogy álomcsapatunk magját is olyan focisták alkotják, akik pályára léptek a BL-ben. Hat ilyen labdarúgót válogattunk be, mellettük két olyan is akad, aki két bajnokin szerepelt - míg álomcsapatunk két védőjét a hét végi derbiken nyújtott teljesítmény alapján jelöltük tizenegyünkbe.
Armando Pantanelli (olasz, Catania): A szicíliai együttes hatalmas meglepetésre immár a negyedik helyen áll a Serie A-ban, köszönhetően az Udinese hét végi legyőzésének. A Catania kapusa a találkozón több bravúros védést is bemutatott, amit az olasz szaksajtó 7,5-es osztályzattal jutalmazott.
Massimo Oddo (olasz, Lazio): A római derbi ezúttal a Lazio győzelmét hozta, ráadásul a gárda történelmi diadalt aratott riválisa ellen, hiszen a bajnokságban korábban sohasem tudta ekkora különbséggel legyőzni a Farkasokat. Most ez is összejött, és a csapatkapitány Oddo remek mezőnymunkája mellett higgadtan értékesítette a csapata számára megítélt büntetőt.Naldo (brazil, Werder Bremen): A brémai csapatból már az FC Barcelona elleni, vesztes BL-mérkőzésen is a brazil középhátvéd nyújtotta a legjobb teljesítményt, és a bekk a hét végi bajnokin is alaposan kitett magáért. Védő létére mesterhármast ért el az Einracht Frankfurt ellen, csapata pedig 6-2-re diadalmaskodott.Nemanja Vidic (szerb, Manchester United): A Vörös Ördögök remek hetet zártak, hiszen a Bajnokok Ligájában a Benfica 3-1-es legyőzésével kiharcolták a továbbjutást, majd a bajnokságban is növelték előnyüket. A portugálok ellen Vidic nagyon fontos gólt fejelt, és védőmunkáját is remekül látta el mind a két összecsapáson.Christian Pander (német, FC Schalke 04): A gelsenkircheniek számára a Borussia Dortmund elleni Ruhr-vidéki rangadó a vártnál könnyebb győzelmet hozott, és a Királykékek a diadallal szorosan ott vannak a listavezető Werder Bremen nyomában. A megfelelő alaphangot a derbin a balhátvéd Pander adta meg szabadrúgásgóljával.
Vlagyimir Bisztrov (orosz, Szpartak Moszkva): A moszkvai együttes 22 mérkőzésen keresztül volt nyeretlen a Bajnokok Ligájában, ám a Sporting CP ellen megszakadt a rossz sorozat, és a 3-1-es győzelem egyben az UEFA-kupát érő csoportharmadik helyet jelentette a gárdának. A diadal fő letéteményese a jobbszélső Bisztrov volt, aki mindhárom gólt előkészítette.Michael Essien (ghánai, Chelsea FC): A középpályás ismét bebizonyította, hogy aligha van nála hasznosabb futballista a Chelsea keretében. A Levszki Szófia elleni BL-meccsen a szokásához híven a háttérbe vonulva végezte el a piszkos munkát a sztárok helyett, majd az Arsenal FC elleni rangadó második félidejében a jobbhátvéd posztján is remekelt, ráadásul ritkán látható bombagólt szerzett.Gilberto Silva (brazil, Arsenal FC): Az Ágyúsok két döntetlent értek el a múlt héten, de egyik miatt sem bánkódtak különösebben. A BL-ben az FC Porto elleni iksz a továbbjutást jelentette a számukra, a Chelsea FC ellen pedig idegenben szereztek pontot. Gilberto Silva különösen utóbbi összecsapáson futballozott egészen fantasztikusan, elképesztő mezőnymunkát végzett.Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): A katalánok extraklasszisa a múlt héten ismét megvillantotta zsenialitását. A Werder Bremen elleni, sorsdöntő BL-mérkőzésen fantasztikus szabadrúgásgólt szerzett, és a második találat előtti akcióban is kulcsszerepe volt, majd a hét végi, Real Sociedad elleni bajnokit is ő döntött el.
Obafemi Martins (nigériai, Newcastle United): A Szarkák a nyáron nagy pénzt fizettek a nigériai támadóért, akinek azonban sokáig nem ment a játék - a múlt héten azonban elkezdte a törlesztést. A Reading FC elleni, hét közi bajnokin még csak egyszer talált be, de a hét végén a Blackburn Rovers ellen már két gólt ért el, és csapata ezeknek köszönhetően hat pontot szerzett.Dimitar Berbatov (bolgár, Tottenham Hotspur): A londoni gárdának szintén két bajnokija volt a múlt héten, mind a kettőt meg is nyerte, és a nyáron nagy pénzért igazolt csatár ugyancsak három gólt szerzett. Berbatov a Middlesbrough FC ellen egy, a Charlton Athletic ellen pedig kétszer talált be.