Vágólapra másolva!
Két elmaradt mérkőzést pótoltak szerdán az angol labdarúgó-bajnokságban, a címvédő Chelsea a csereként beállt Didier Drogba góljával nyert a Newcastle ellen, míg az Arsenal Wiganben aratott egygólos győzelmet.

Három nappal az Arsenal elleni, 1-1-re végződő rangadó után a Newcastle várt a címvédő Chelsea-re, melynek kezdőcsapatából hiányzott Didier Drogba és Andrij Sevcsenko is. A 3. percben a helyükön játszó duó igyekezett összehozni a vezető gólt, Kalou csúsztatott tovább egy bedobást, Wright-Phillips azonban nem találta el a labdát nagy helyzetben.

Nem sokkal később Kalou hibázott, Essien passza után Robben gurított az elefántcsontparti támadó elé, aki ballal, 15 méterről a léc fölé lőtt. Szinte azonnal válaszolt a Newcastle, Milner tekert a kapu elé szögletből, Sibierski pedig Hiláriót megelőzve csúsztatott 3 méterről a felső kapufára.

Labdabirtoklás terén nagy fölényben volt a hazai gárda, de a tartalékos Szarkák remekül szűkítették a területet a saját térfelükön, így nem tudott helyzetbe kerülni a Chelsea. A vendégeknek nem őrölte fel az erejét a jól megszervezett védekezés, és vezettek egy-két veszélyes támadást, az egyik ilyen végén Rossi 20 méterről nem sokkal tévesztette el a jobb alsót.

A szünetben váltott Mourinho, behozta Drogbát és Makelelét, előbbi szinte azonnal villant, Robben beadását bólintotta kevéssel a bal sarok mellé. Aztán Robben tesztelte Given éberségét egy szabadrúgásnál, de a vendégkapus lábbal hárított, majd Kalou mutatott be egy remek cselt, és egy pocsékul sikerült lövést.

A 68. percben bejött a sokat kritizált Sevcsenko is, és a két cserecsatár összehozta a Chelsea-gólt, Robben találta meg az ukránt, aki ballal egyből továbblőtte a labdát, amit a középen érkező Drogba küldött a jobb sarokba. A hajrában Robben duplázhatta volna meg az előnyt, de lapos lövését Given tolta a jobb kapufára, így maradt az 1-0, ezzel a Chelsea három pontot ledolgozott a hátrányból, és jelenleg öt ponttal áll a listavezető Manchester United mögött.

Forrás: EPA

Sevcsenko és Drogba a padról beszállva hozta össze a Chelsea győztes gólját

A nap másik mérkőzésén is egy londoni csapat örülhetett, az Arsenal Adebayor 88. percben szerzett góljával nyert Wiganben.

Premier League, a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Wigan - Arsenal 0-1 (0-0)
gól:
Adebayor (88.)

a 16. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Chelsea - Newcastle 1-0 (0-0)
gól:
Drogba (74.)