Vágólapra másolva!
Viszonylag csendesebb hétvégére kerül sor a topligákban, a Bundesligában és a spanyol bajnokságban nem lesz rangadó, Angliában Király Gábor a Bolton ellen mutatkozhat be az Aston Villában, az olasz futball kedvelőinek viszont kijut a jóból, hiszen a Fiorentina-Milan és a Roma-Palermo mérkőzés is ütős párosításnak tűnik.

Valószínűleg senki nem irigyli Alan Curbishleyt, az angol labdarúgó Premier League-ben kieső helyen álló West Ham United frissen kinevezett trénerét, hiszen éppen a listavezető Manchester United ellen debütál majd új együttese kispadján.

A szakember korábban 15 évig a Charltont irányította, azzal a gárdával egyszer sem sikerült nyernie Sir Alex Ferguson csapata ellen: 12 vereség mellett mindössze két döntetlent ért el. A két edző egyébként jó viszonyt ápol egymással, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Curbishley kikérte kollégája tanácsát, mielőtt szerdán elfogadta a WHU ajánlatát.

"Mondtam neki, hogy a West Ham jelenleg csak a 18., erre ő emlékezetett, hogy húsz éve, amikor ő átvette az MU-t, ugyanilyen helyzetben volt a csapata" - árulta el Curbishley. A londoni párharc egyértelműen a vendégek sikerét ígéri, s a hétvégi, 18. fordulóban papíron a címvédő, jelenleg második Chelsea-nek sem lesz nehéz dolga: José Mourinho gárdája az Everton otthonában lép pályára. A harmadik Arsenalra ugyanakkor kemény csata vár, ugyanis a negyedik helyen álló Portsmouth látogat az Emirates-stadionba.

Priskin Tamás csapata, a sereghajtó Watford a Newcastle Uniteddel, Máté Péter együttese, a Reading pedig a Blackburn Roversszel csap össze. Király Gábor, aki a Crystal Palace-tól kölcsönben az Aston Villához került, a Bolton ellen mutatkozhat be új csapatában, ugyanis Stuart Taylor és Thomas Sörensen sérülése miatt csak az a Robert Olejnik bevethető a kapusposzton, aki eddig nem védett még a Premier League-ben.

Az AS Roma-Palermo rangadó lesz az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának legérdekesebb mérkőzése.

A Farkasok múlt vasárnap hat győztes bajnoki után kínos vereséget szenvedtek az ősi rivális SS Laziótól, így hétpontos hátrányba kerültek az éllovas Internazionaléval szemben. A Palermo pedig szerdán kiesett az UEFA-kupából, miután hazai pályán csak döntetlent ért el a Celta Vigo ellen.

A két gárda csak győzelemmel feledtethetné az előző kisiklást, így maradhatnak versenyben a scudettóért az Interrel, amely újabb, sorozatban kilencedik bajnoki sikerével - ez klubrekord lenne - jelentős előnybe kerülhet. Erre minden esélyük megvan a milánóiaknak, hiszen az alsóházhoz tartozó Messinát fogadják.

Szombaton a Fiorentina-AC Milan rangadóval kezdődik a forduló. A minősítés még akkor is igaz, ha jelenleg a firenzei és milánói alakulat a mezőny második felében található, hiszen ez elsősorban a büntetőpontok miatt van. A lilák a szerzett pontok alapján a negyedik, a vörös-feketék a hatodik helyen állnának.

Lazio-diadal a római derbinhttp://origo.hu/sport/focivilag/20061210nemtud.html?pIdx=1