Társoldalunk:

Király a Bolton ellen debütálhat a Villában

2006.12.15. 11:33

Viszonylag csendesebb hétvégére kerül sor a topligákban, a Bundesligában és a spanyol bajnokságban nem lesz rangadó, Angliában Király Gábor a Bolton ellen mutatkozhat be az Aston Villában, az olasz futball kedvelőinek viszont kijut a jóból, hiszen a Fiorentina-Milan és a Roma-Palermo mérkőzés is ütős párosításnak tűnik.

Valószínűleg senki nem irigyli Alan Curbishleyt, az angol labdarúgó Premier League-ben kieső helyen álló West Ham United frissen kinevezett trénerét, hiszen éppen a listavezető Manchester United ellen debütál majd új együttese kispadján.

A szakember korábban 15 évig a Charltont irányította, azzal a gárdával egyszer sem sikerült nyernie Sir Alex Ferguson csapata ellen: 12 vereség mellett mindössze két döntetlent ért el. A két edző egyébként jó viszonyt ápol egymással, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Curbishley kikérte kollégája tanácsát, mielőtt szerdán elfogadta a WHU ajánlatát.

"Mondtam neki, hogy a West Ham jelenleg csak a 18., erre ő emlékezetett, hogy húsz éve, amikor ő átvette az MU-t, ugyanilyen helyzetben volt a csapata" - árulta el Curbishley. A londoni párharc egyértelműen a vendégek sikerét ígéri, s a hétvégi, 18. fordulóban papíron a címvédő, jelenleg második Chelsea-nek sem lesz nehéz dolga: José Mourinho gárdája az Everton otthonában lép pályára. A harmadik Arsenalra ugyanakkor kemény csata vár, ugyanis a negyedik helyen álló Portsmouth látogat az Emirates-stadionba.

Priskin Tamás csapata, a sereghajtó Watford a Newcastle Uniteddel, Máté Péter együttese, a Reading pedig a Blackburn Roversszel csap össze. Király Gábor, aki a Crystal Palace-tól kölcsönben az Aston Villához került, a Bolton ellen mutatkozhat be új csapatában, ugyanis Stuart Taylor és Thomas Sörensen sérülése miatt csak az a Robert Olejnik bevethető a kapusposzton, aki eddig nem védett még a Premier League-ben.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK