Vágólapra másolva!
E heti álomcsapatunk ezúttal a megszokottnál egy nappal korábban készült el, hiszen december 24-én már nem sok helyen kergetik a labdát - bár Hollandiában még lesz pár bajnoki. A héten azonban a Bundesliga kivételével mindegyik topligában volt forduló (akadt, ahol kettő is), Németországban pedig a kupában léptek pályára a csapatok.
Daniel Klewer (német, 1. FC Nürnberg): A bajor egyesület csereportása csak azért kapott játéklehetőséget, az SpVgg Unterhaching elleni kupameccsen, mert az első számú hálóőr, Raphael Schäfer megsérült. Klewer azonban főhőssé lépett elő azzal, hogy a büntetőpárbajban négy tizenegyest is hárított, és ezzel a legjobb nyolc közé juttatta csapatát.
Daniel Alves (brazil, Sevilla FC): Az andalúz gárda fennállása legjobb évét zárta, méghozzá az alkalomhoz méltó módon. Az utolsó idei fordulóban a Sevilla az RC Deportivót verte 4-0-ra, és így az élen várhatja a folytatást a Primera Divisiónban. A brazil jobbhátvéd, Daniel Alves maga is betalált, és emellett gólpasszal is hozzájárult a diadalhoz.César Cruchaga (spanyol, CA Osasuna): A pamplonaiak is jó formában vannak mostanában, hiszen sorozatban negyedik bajnokijukat nyerték meg a hét közben - az áldozat a szebb napokat is látott Villarreal CF volt. Az Osasuna legjobbja a meccsen a középhátvéd Cruchaga volt, aki gólja mellett rendre útját állta az ellenfél támadásainak.Gérald Cid (francia, Girondins Bordeaux): A bordeaux-i klub az előző szezont idézte a Le Mans UC elleni bajnokin nyújtott teljesítményével, hiszen a csapat 1-0-s győzelmet aratott. A védelem tehát tökéletesen zárt, ráadásul a mindent eldöntő találatot a középhátvéd Cid szerezte.Noel Pamarot (francia, Portsmouth FC): A Pompey védője remek formában van mostanság, amit mi sem bizonyít jobban, hogy sorozatban másodszor került be álomcsapatunkba. A bekk ezúttal a Sheffield United volt eredményes, de gólja mellett is kiváló teljesítményt nyújtott.
Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United): A Vörös Ördögök a vártnál könnyebben intézék el a West Ham United a Premier League hét végi fordulójában, és ezt elsősorban a portugál szélsőnek köszönhették. Cristiano Ronaldo rengeteget változtatta a helyét, hol a jobb, hol a bal oldalon tűnt fel, és kétszer is bevette a Kalapácsosok kapuját.Emilio José Viqueira (spanyol, Recreativo Huelva): Az elmúlt hét legnagyobb meglepetése kétségtelenül a Real Madrid hazai veresége volt a Recre ellen, a vendéggárda valósággal leiskoláza a madridiakat. A középpályán Viqueira emberfeletti munkát végzett, és teljesítményére a koronát az utolsó percekben tett fel: előbb a kapufát találta telibe, majd szabadrúgásból tekert a hálóba.Laurentiu Reghecampf (román, Alemannia Aachen): A Német Kupa is produkált egy hatalmas szenzációt, a címvédő Bayern München ugyanis az Aachen otthonában vérzett el. A mérkőzés hőse a hazaiak román középpályása volt, aki az első játékrészben kétszer is bevette az Oliver Kahnt helyettesítő Michael Rensing kapuját.Mancini (brazil, AS Roma): A Farkasok remek hetet zártak, hiszen mindkét bajnokijukat megnyerték. Előbb a Torinót győzték le idegenben, majd hazai pályán a Cagliari sem jelentett akadályt a számukra. A brazil balszélső, Mancini mindkét összecsapáson remekelt, gólt is szerzett, és csapata legjobbja volt.
Alberto Gilardino (olasz, AC Milan): A jelek szerint a rossonerók is lassan kezdenek magukhoz térni, és ehhez elsősorban az kellett, hogy Gilardino megtalálja góllövő cipőjét. A csatár a Catania és az Udinese ellen is eredményes volt, csapata pedig mindkét meccset 3-0-ra nyerte meg.Robin van Persie (holland, Arsenal FC): Az Ágyúsok gólzáporos mérkőzésen győzték le a Blackburn Rovers együttes, és a londoni gárdából elsősorban a holland támadó villogott. Van Persie a maga két gólját ugyan "csak" a hajrában szerezte, de már korábban is kivette a részét az Arsenal találataiból, elvégre Gilberto Silva az ő szögletét fejelte a hálóba, és a tizenegyest is ő harcolta ki.