Vágólapra másolva!
Nagy megtiszteltetés ért két fiatal magyar labdarúgót, ugyanis Németh Krisztián (MTK) és Dudás Ádám (Győr) meghívást kapott az európai szövetség (UEFA) által összeállított U18-as Európa-válogatottba, amely két mérkőzést játszik majd Spanyolországban Afrika korosztályos együttese ellen.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja szerint a kétmeccses túra február végén kezdődik, a találkozók Barcelonában lesznek február 27-én és március 1-jén.

A két játékos tavaly tavasszal az U17-es válogatott tagjaként a luxemburgi Európa-bajnokságon, illetve a ciprusi U19-es Eb-selejtező tornán - amelyen Németh gólkirály volt - nyújtott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet.

"A luxemburgi Eb-n jelen voltak az UEFA megfigyelői, akik több magyar játékos teljesítményét is kiemelkedőnek találták. Az Európa-válogatott összeállítása előtt az illetékesek kikérték az MLSZ véleményét is, végül Németh Krisztiánra és Dudás Ádámra esett a választás. Valószínűleg én is elkísérem majd a játékosokat, mert Barcelonában a két mérkőzés között edzői konferenciákat tartanak, és csakis a hasznunkra válhat, ha részt veszünk azokon. A két labdarúgó meghívásával egyetértek, képességeikről sokat elárul, hogy már mindketten egy évvel idősebb korosztályban szerepelnek" - mondta Várhidi Péter szövetségi kapitány.