Vágólapra másolva!
A Király Gáborral felálló Aston Villa 2-1-es vereséget szenvedett a Manchester United otthonában az angol labdarúgó FA-kupa 3. fordulójában.

A hazaiak győztes találata a 91. percben született, amikor a norvég Ole Gunnar Solskjaer lövése után a labda a magyar kapus hóna alatt csúszott a kapuba. A Vörös Ördögöknél először lépett pályára a svéd Henrik Larsson és rögtön góllal mutatkozott be az Old Trafford közönsége előtt.

A másik manchesteri csapat újrajátszásra kényszerült, a City hiába került előnybe a görög Szamarasz büntetője után, a másodosztályú Sheffield Wednesday nagyon hamar válaszolt, sőt, a Baglyok becenévre hallgató hazaiak az utolsó percekben is közelebb álltak a győzelemhez. A Tottenham is ismétel, a Spurs a Cardiff City ellen képtelen volt gólt szerezni, így a párharc a White Hart Lane-en folyatatódik majd a második felvonással.

A Blackburn 4-1-es vereséggel foszlatta szét az Everton-drukkerek álmait, a Rovers már az első félidőben háromgólos előnyre tett szert a Goodison Parkban, és bár Andy Johnson révén a liverpooliak valamelyest közelebb kerültek, de a lefújás előtt McCarthy teljessé tette a vendégek kiütéses diadalát.

FA-kupa, 3. forduló:
Manchester United - Aston Villa 2-1 (0-0)
gól:
Larsson (55.), Solskjaer (91.), illetve Baros (74.)

Everton - Blackburn Rovers 1-4 (0-3)
gól:
A. Johnson (69., 11-esből), illetve Derbyshire (5.), M. Pedersen (21.), Gallagher (38.), McCarthy (90.)

Sheffield Wednesday (II. osztályú ) -Manchester City 1-1 (0-0)
gól: MacLean (78.), illetve Szamarasz (76., 11-esből)

Cardiff City (II.) - Tottenham Hotspur 0-0

[origo] / MTI