Vágólapra másolva!
Spanyolországban, Franciaországban vagy Angliában nem sok pihenőt kaptak a focisták, hiszen utóbbi két országban kupafordulót rendeztek a hét végén, a spanyoloknál pedig a bajnokságban játszottak a csapatok. Heti álomtizenegyünk nagy része ebből a három országból került ki, de egy labdarúgó a skót Celtic FC-ből is beverekedte magát.
Nicolas Douchez (francia, Toulosue FC): A galloknál a hét végén a kupában a legjobb 16 közé kerülésért küzdöttek a csapatok, és a TFC bizony alaposan megizzadt a az amatőr Chettellerault ellen. Az élvonalbeli gárda végül kapusának, Doucheznek köszönhette a továbbjutást, aki a büntetőpárbajban két tizenegyest is hárított.
Carlos Diogo (uruguayi, Real Zaragoza): A spanyol bajnokság rangadóján a listavezető Sevilla FC 2-1-es vereséget szenvedett Zaragozában, és bár a mérkőzés elsősorban az utolsó percekben történt bunyó miatt maradt emlékezetes, Diogo a kiállítása ellenére is a mezőny legjobbja volt. A jobbhátvéd gólja mellett rendkívül hasznos mezőnymunkát végzett, és tökéletesen semlegesítette az ellenfél balszárnyát.Malky Mackay (skót, Watford FC): A Premier League sereghajtója a kupában legalább szerzett némi sikerélményt, hiszen a Stockport County ellen négy gólt szerzett a gárda. A támadó játékra azonban jellemző, hogy a skót középhátvédnek két találatot is "kellett" vállalnia ahhoz, hogy a győzelem magabiztos legyen.Darren O'Dea (ír, Celtic FC): A glasgow-i gárda fiatal középhátvédje számára az év jobban nem is kezdődhetett volna. Január elsején pályafutása során másodszor kezdő ember volt a Celticben a Kilmarnock ellen, amit góllal ünnepelt, majd a hét végi, Dumbarton elleni kupameccset is végigjátszotta - és a csapat egyik találkozón sem kapott gólt.Juan Capdevila (spanyol, RC Deportivo): Az andalúz gárda a vártnál sokkal simábban verte a Real Madridot, és a Depor diadalához a gyors vezető gól is kellett. Ezt a balhátvéd, Capdevila szerezte szabadrúgásból, aki a későbbiekben is hiba nélkül futballozott, a Real Madrid a jobb oldalon egyetlen támadást sem tudott vezetni.
Mickael Isabey (francia, FC Sochaux): A sochaux-i együttesnek nem volt könnyű dolga a Francia Kupában, hiszen a szintén élvonalbeli AS Saint-Etienne-hez látogatott, de idegenben is sikerült kiharcolnia a továbbjutást. Isabey ugyan alig több, mint fél órát töltött a pályán, sérülés miatt kellett lecserélni, de az az idő is elég volt a számára ahhoz, hogy két gólpasszt adjon.Andranik Tejmurian (iráni, Bolton Wanderers): A boltoni együttes az év első napján ugyan kikapott a Liverpooltól a bajnokságban, de a hát végén az FA-kupában javítani tudott. Némi meglepetésre utóbbi találkozón a Doncaster ellen az iráni középpályás is a kezdőben kapott helyet, és két góllal bizonyította Sam Allardyce mesternek, hogy máskor is több lehetőséget adhat neki.Frank Lampard (angol, Chelsea FC): A londoni együttes ellenfele az FA-kupában ugyan "csak" a negyedosztályú Macclesfield Town volt, de José Mourinho egyetlen pillanatig sem vette könnyedén a találkozót, és ezt a végeredmény is mutatja. A magabiztos diadalból Lampard mesterhármassal vette ki részét.Tomás Rosicky (cseh, Arsenal FC): Az FA-kupa harmadik fordulójának rangadóját az Anfield Roadon rendezték, ahol a címvédő Liverpool FC az Ágyúsokat fogadta, és a vendégek nagy meglepetésre kiverték a Vörösöket. Ebben a főszerepet a londoniak cseh középpályása, Rosicky vállalta, aki az első félidőben kétszer is bevette a Liverpool hálóját.
Ismael Urzáiz (spanyol, Athletic Bilbao): Amióta Mané átvette a bilbaói együttes irányítását, azóta a baszk csapat valósággal szárnyal, és immár elhagyta a kiesési zónát. A hét végén a Mallorca elleni idegenbeli győzelem elsősorban a nagy öregeknek köszönhetően jött össze, Joseba Etxeberría mellett Urzaiz is betalált - utóbbi játékos kétszer is.Zlatko Deranja (horvát, Libourne): A Francia Kupa egyik nagy meglepetése a hét végén az élvonalbeli Troyes kiesése volt, amelyet a másodosztályú Libourne/Saint-Seurin vert ki. A kiscsapatban a horvát támadó, akit egykoron a Hajduk Splitből ismerhettünk meg, mesterhármast vágott.