Vágólapra másolva!
A Debrecen labdarúgócsapatának hivatalos honlapja szerint Halmosi Péter az angol másodosztályú Plymouth együttesében folytatja pályafutását.

Angliába szerződött a DVSC-TEVA válogatott labdarúgója, Halmosi Péter - adta hírül a dvsc.hu. A 27 éves középpályás fél évre kölcsönben szerepel majd az angol másodosztályú Plymouth Argyle együttesében, ahol Buzsáky Ákos csapattársa lesz.

A Championshipben jelenleg a 13. helyen álló gárda vezetőivel a magyar bajnoki címvédő kedd délután állapodott meg, s a kontraktus értelmében, amennyiben a játékos beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor fél év után végleg a szigetországi együttesé lesz.

Ebben az esetben a DVSC-nek a kölcsönadási díjjal együtt 400 ezer angol fontot fizetnek ki a plymouthiak. Halmosi Péter szerda reggel indul Angliába.

Szintén a Plymouth profija lehet Tímár Krisztián, a Ferencváros 28 esztendős védője. "A két klub már megállapodott egymással, már csak az aláírások vannak hátra. Ha minden jól megy, akkor szerdán el is utazom Angliába" - mondta a védő az ftc.hu-nak. "Bevallom, várom már, hogy új csapatomnál bizonyíthassak. Nagyon jól éreztem magam az Üllői úton, csak a legjobbakat mondhatom az itteni időszakról, de rólam tudni kell, hogy mindig is nagy álmom volt, hogy Angliában futballozzak."

Forrás: MTI

A Plymouth Halmosit is elcsábította

A védő - akinek nyárig van szerződése az FTC-vel - most fél évre kerülhet kölcsönbe a Plymouthhoz, és optimális esetben nyártól további két évig lehet az angol klub játékosa. Amennyiben nyáron létrejön az üzlet, akkor a most kifizetendő kölcsönadási díj mellett további pénzhez juthat a Ferencváros.