Vágólapra másolva!
Újabb jogi lépést tett az Újpest a tavalyi bajnoki helyezésért járó prémiummal neki tartozó Magyar Labdarúgó Liga (MLL) ellen: Dányi Szilárd ügyvezető igazgató feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt. A FIFA ugyan a Ferencvárosnak adott igazat Huszti Szabolcs ügyében a Metz ellen, de a francia klub bírósághoz fordult, amely mindkét felet 18 ezer svájci frank eljárási költség befizetésére kötelezte.

Az Újpest kedden a szövetség fegyelmi bizottságánál kezdeményezett eljárást az MLL, illetve elnöke, Tepszics Ignác ellen. "Formailag ismeretlen tettes ellen tettünk feljelentést, mivel a nyomozó hatóság feladata kideríteni, hogy ki vonható felelősségre az üggyel kapcsolatban" - mondta Dányi a távirati irodának.

Az üggyel novemberben foglalkozott az MLSZ elnöksége is, amely akkor úgy határozott, hogy a liga hét napon belül köteles fizetni az egyesületeknek.

Tepszics Ignác MLL-elnök szerdán nyílt levelet írt az újpestieknek, melyben arról tájékoztatja a lila-fehéreket, hogy a bajnoki helyezésükért járó pénzjutalmat a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ) kapják meg.

A levél szerint hétfőn került sor egy egyeztetésre, melyen Kisteleki István, az MLSZ, Sebes József, az MLSZ felügyelő bizottságának elnöke és Tepszics arról állapodtak meg, hogy a liga fizeti ki a bajnok Debrecennek járó 50 milliós helyezési prémiumot, míg az újpestiek és a fehérváriak a szövetségtől kapják meg az ezüst és bronzéremért járó 25, illetve 15 millió forintot. Dányi és az Újpest FC csütörtökön kíván minderre reagálni.