Vágólapra másolva!
Király Gábor kölcsönszerződése szombaton lejár az Aston Villánál, ám még van rá esély, hogy a Crystal Palace kapusa szombati "búcsúmeccsén" ismét farkasszemet néz a Manchester United rettegett támadóival. Martin O'Neill menedzser legalábbis nem zárta ki ennek a lehetőségét, a Premiership-gárda két saját hálóőre ugyanis még nem teljesen egészséges.

A magyar válogatott 30 esztendős kapuvédője örömmel mondott igent pár hete az Aston Villa hívására. A birminghamiek két kapusa, Thomas Sörensen és Stuart Taylor ugyanis egyaránt megsérült, s a Premiershipben szereplő csapat - az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) hozzájárulásával - "vészkapusként" kölcsönvehette a Crystal Palace játékosát.

Király eddig hat meccsen védett, a Chelsea ellen nem kapott gólt, az FA-kupában a MU ellen a 91. percben viszont olyat, ami akár további karrierjére is nagy hatással lehet. Szombaton az Old Traffordra látogat az 1982-es BEK-győztes együttes, és egyelőre Martin O'Neill vezetőedző sem tudja, hogy ki fog csapatában védeni.

Az FA azzal a kikötéssel engedte el Királyt a Villához, hogy csak akkor védhet, ha egyáltalán nincs egészséges kapusa a jelenleg 13. helyen szerénykedő csapatnak, de O'Neill szerinte felmerül a kérdés, miként lehet az, hogy a magyar légiós a West Ham Unitednél eltöltött kölcsönidőszaka alatt mégis leülhetett a kispadra?

Egyelőre abban bízik a menedzser, hogy Sörensen vagy Taylor felépül az éllovas elleni meccsre, ám azt még ő sem tudja, hogy ha a kilenc, illetve a hat meccset kihagyott portások bármelyike kapuba állítható, akkor Király egyáltalán leülhet-e a kispadra. "Ez a helyzet, szombatig ki kell derítenem, mit mond ki a szabály, közben pedig reménykedem, hogy felépülnek a kapusaim. Hivatalosan szombaton véget ér Király kölcsönszerződése, tehát addig Taylornak vagy Sörensennek mindenképp játékra késznek kellene lennie" - nyilatkozta a menedzser.

"A magyar kapus viszont éppcsak addig maradhat, ameddig társai felépülnek. Felmerül hát a kérdés: ha egyikőjük (a dán vagy az angol) leülhet a kispadra, akkor a szabály szerint már a kapuba is be kell állnia? Más szavakkal: ha Sörensen vagy Taylor játékra kész, Királyt akkor nem vethetem be egyáltalán? A West Hamnél a kispadra is leülhetett, azaz előfordulhat, hogy ott nem sérülések miatti vészkapusként, hanem 'valódi' kölcsönjátékosként szerepelt" - elmélkedett az Aston Villa edzője.

Nem egyszerű eset, s meglehet, hogy O'Neill nem fog kockáztatni kapusaival, és szombaton egyszerűen beteszi a kezdőbe Király Gábort, aki egy jó meccsel talán meggyőzheti az Aston Villa vezetőit: a MU elleni lepkéje csak egyszer fordul(hatot)t elő.