Vágólapra másolva!
Február 4-én emléktornát rendez Bánka Kristóf tiszteletére a család és az Újpest FC által létrehozott, a fiatalon elhunyt futballista nevét viselő alapítvány.

A lila-fehérek hivatalos honlapja szerint a tornán hat csapat lép pályára: az Újpest FC, az MTK Budapest, a REAC, a Nyíregyháza és a BKV Előre, vagyis azok, amelyekben a játékos szerepelt pályafutása során, továbbá a Vác, amelyikkel megállapodott és már edzett 2006. február 5-én, amikor tragikus hirtelenséggel elhunyt. Az első Bánka Kristóf-emléktornára 14 órától a budapesti Körcsarnokban kerül sor.

Az ETO Jövőjéért Alapítvány kérelmére a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat engedélyezte a Fehér Miklós Labdarúgó Kollégium működését. A Győri ETO FC hivatalos honlapja szerint a határozat értelmében a létesítmény hétfőtől, 100 fős létszámmal megkezdhette működését.

A Benfica 25-szörös válogatott csatára 2004. január 25-én, a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában esett össze és hunyt el. Életét a gyorsan érkező orvosi segítség ellenére sem tudták megmenteni. Fehér Győrben kezdte pályafutását, és onnan szerződött a Portóhoz. Később megfordult a Bragában és a Salgueirosban is.