Vágólapra másolva!
Ronaldo a Real Madridtól az AC Milan labdarúgócsapatához szerződött, ezt az olasz klub hivatalosan is megerősítette.

A Gazetta dello Sport a honlapján, amelyen már piros-fekete mezben közöl képet a csatárról, arról számol be, hogy Ronaldo 2008 június végéig ír alá új együtteséhez. A mindig jól értesült rózsaszín sportnapilap szerint a 7,5 millió eurós megállapodás értelmében Ricardo Oliveira éppen ellenkező utat jár be, azaz Milánóból Madridba költözik, de csak kölcsönbe.

Ronaldo, aki pénteken sikeresen átesett az orvosi vizsgálaton, a hírek szerint már korábban megegyezett az olasz klub vezetőivel, eszerint 6,5 millió eurót kap az elkövetkezendő másfél évben, illetve teljes egészében megtarthatja reklámbevételeit. A világbajnok klasszis már megérkezett a lombardiai városba, s akár szerdán bemutatkozhat új csapatában, amely az AS Roma vendége lesz az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján. Az első összecsapás 2-2 lett.

A 30 éves brazil csillag 2002-ben szerződött a királyi gárdához, előtte öt évet már Milánóban töltött, igaz az AC Milan városi riválisánál, az Internazionalénál. A Milan már nyáron megkörnyékezte Ronaldót, de akkor 22 millió eurós ajánlatukat visszautasította a királyi gárda.

"Megszakad a szívem, de ilyen az élet. Szeretném megköszönni a közönség támogatását, üdvözölni a barátaimat, s egy kivételével az eddigi edzőimet" - nyilatkozta Ronaldo az aláírás után, utóbbi szavaival arra utalva, hogy nem volt felhőtlen a viszonya a királyi gárda jelenlegi mesterével, az olasz Fabio Capellóval. "Szomorú vagyok, hogy el kellett mennem, mert nagyon szép négy és fél esztendőt töltöttem Madridban és sohasem volt gondom az edzőimmel. A mostanival sem: ő nem szeretett engem, én pedig játszani akarok, tehát megoldást kellett találnom. Most új élet kezdődik."