Vágólapra másolva!
A szezon előtt a Chelsea FC háza táján mindenki a nagy igazolásokról, Michael Ballackról és Andrij Sevcsenkóról beszélt, jelenleg azonban a legjobb formában lévő játékos a klubnál kétségtelenül Didier Drogba. Az elefántcsontparti támadó 25 forduló alatt 15 gólt ért el, amivel vezeti a Premier League góllövőlistáját, de szükség esetén akár még a védekezésben is kisegít.

- Hogy érzi magát mostanában?
- Nagyon jól. A fizikai állapotom a lehető legjobb, még ha az egyes meccsek után szoktam is fájdalmat érezni, de ez ilyen megterhelés után természetesnek mondható. De a lényeg az, hogy jól megy a gólszerzés, és sorsdöntő pillanatokban tudtam segíteni a csapaton.

- Akkor minden a lehető legnagyobb rendben...
- Így is van. Amikor a Chelsea-be igazoltam, eleinte nehezen találtam a ritmust, de akkor is tisztában voltam azzal, hogy mire vagyok képes. Most pedig már meg is tudom mutatni. Az a tény, hogy vezetem a góllövőlistát, nagy elégtétel a számomra, de nem ez a legfontosabb. A lényeg mindig a csapat eredményessége.

- Ezért láthatjuk mostanában olyan sokszor védekezni?
- Régebben is gyakran mentem hátra kisegíteni, még ha ezt sokan nem is vették észre. Ha a védelemben van rám szükség, mint ahogyan ebben a szezonban sokszor előfordult, akkor a középhátvéd pozíciójában is képes vagyok szerepelni az eredmény megőrzése érdekében.

- Az előző két szezonnal ellentétben a Chelsea most nincs fölényben Angliában.
- Tény, hogy jelenleg nem állunk az élen, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy egyelőre minden porondon versenyben vagyunk, amelyen csak elindultunk, és ez nagyobb terhelést jelent. Nem csak a Premier League-ben, hanem a Bajnokok Ligájában is jól akarunk szerepelni, és a szezon legfontosabb mérkőzései még hátravannak.

- Igaz, hogy nem a legjobb a kapcsolata Ballackkal?
- Ez hatalmas hülyeség, kitaláció. Nagyra tartom Michaelt, úgy vélem, hogy kiváló futballista, és remekül be tudott illeszkedni a Premier League-be, ami megfelelő kondíció nélkül lehetetlen lett volna.

- A nyáron Sevcsenko személyében egy szupersztárt igazoltak, akinek azonban egyelőre nem megy a játék. Az ő helyzetét miként ítéli meg?
- Az angol bajnokság különleges a többi topligához képest, és nem könnyű hozzászokni. Andrijnak egy teljesen új világot kellett megismernie, egy új játékstílusba kellett beilleszkednie. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a jelenléte számomra sokat segített, mert az ellenfél védőinek a figyelme sokkal jobban megoszlik, ha ott van a pályán, és nekem így több lehetőségem akad. A problémái ellenére Sevcsenko kiváló futballista maradt, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan elkapja a fonalat.

Forrás: EPA

Drogba a látszat ellenére sem szállt el magától

- A honfitársa, Salomon Kalou nem panaszkodott önnek amiatt, hogy kevés lehetőséget kap?
- Salomon előtt hatalmas jövő áll. A kapu előtt higgadtabbnak kell lennie, mert rengeteg helyzetet képes kidolgozni magának, kihasználva rendkívüli gyorsaságát. Az edzéseken elképesztő dolgokat látni tőle, de még csak 21 esztendős, van ideje fejlődni.

- Nehezebb lett a bajnokság a Chelsea számára?
- A jelek szerint igen, úgy tűnik, hogy most az utolsó pillanatig küzdenünk kell az aranyérem megszerzése érdekében. A csapatkapitányunk, John Terry kiesése sem segítette a gárdát. De azért nem aggódom az együttes miatt, majd meglátják, hogy a végelszámolásnál ott leszünk az élen.

- Élvezi, hogy José Mourinho az "érinthetetlenek" közé sorolta?
- A mesterrel rendkívül bizalmas a kapcsolatom. Az ő kérésére igazoltak le, amit sohasem fogok elfelejteni neki, mint ahogyan azt sem, hogy mindig megvédett, amikor nem ment olyan jól a játék. Szerencsére mostanára a szurkolók is megtapasztalhatták, hogy miért bízott bennem.

Forrás: Kicker