Vágólapra másolva!
Nem hozott gólt az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának nyitómeccse, a Liverpool és az Everton 0-0-t játszott a városi  rangadón.

A vendég Everton kezdte aktívabban a találkozót, egy baloldali beadás után az előrelopakodó jobbhátvéd, Hibbert lőtt futtából, 16 méterről, de Reina lekapta a kapu közepébe tartó labdát. A 9. percben jött a 'Pool válasza, Xabi Alonso lábáról lecsúszott a labda, ami így lett jó Crouchnak, aki félfordulattal vette célba a kaput 9 méterről, de Howard lábbal hárított.

Magára talált Rafa Benítez csapata, ami gólban mutatkozott meg, ám hiába talált Bellamy az Everton kapujába, a Kuyttől kapott passz pillanatában lesen állt, így jogosan emelkedett az asszisztens zászlója. Az előbbi páros később is mindent bevetett, a holland légiós fejjel próbálta helyzetbe hozni walesi kollégáját a 16-oson belül, de Bellamy centikkel lemaradt. Xabi Alonso távolabbról próbálkozott, jó 30 méterről csavart a jobb felső sarok felé, de 30 centit tévedett.

Forrás: EPA

Arteta és Riise kemény összecsapása

A szünet után is a spanyol középpályás vállalkozott először, de Howard könnyen fogta a löketet, aztán a vendégkapus Phil Neville-nek mondhatott köszönetet egy szöglet után, aki blokkolta a hosszú saroknál egyedül hagyott Carragher bombáját. Az Everton a kontrákra éptített, és kishíján bejött a számítása, amikor Andy Johnson két védőt elfektetve helyzetbe hozta magát, de nem helyezte sarokra a labdát, amit így Reina lábbal védett.

Viszonylag hosszabb üresjárat után nagy hajrát indított a Liverpool, de Gerrard a bal kapufa mellé tekert szabadrúgásból, Crouch pedig ziccerben eltörte a labdát, így 0-0 lett a vége.

A címvédő és jelenleg második helyen álló Chelsea egygólos győzelmet aratott a kiesés ellen küzdő Charlton Athletic otthonában. A vendégeknél - igaz csak néhány perc erejéig a hajrában - visszatért John Terry csapatkapitány, aki porcműtéte miatt december 13-a óta nem lépett pályára.

A mérkőzés utolsó harmadában emberhátrányban küzdő Arsenal csak egy pontot szerzett a Middlesbrough vendégeként.

Premier League, 26. forduló:
Liverpool - Everton 0-0

Aston Villa - West Ham United 1-0 (1-0)
gól:
Carew (36.)

Blackburn Rovers - Sheffield United 2-1 (1-1)
gól:
Pedersen (22., 90.), illetve Stead (25.)
kiállítva: Warnock (89., Blackburn)

Charlton Athletic - Chelsea 0-1 (0-1)
gól:
Lampard (18.)

Fulham - Newcastle United 2-1 (0-0)
gól:
Helguson (49.), McBride (73.), illetve Martins (90.)

Manchester City - Reading 0-2 (0-0)
gól:
Lita (79., 89.)
A vendégek magyar légiósa, Máté Péter sérült.

Watford - Bolton Wanderers 0-1 (0-0)
gól:
Anelka (63.)
Priskin Tamást nem nevezték a hazaiaknál.

Wigan Athletic - Portsmouth 1-0 (0-0)
gól:
McCulloch (68.)

Middlesbrough - Arsenal 1-1 (0-0)
gól:
Yakubu (63., 11-esből), illetve Henry (77.)
kiállítva: Senderos (61., Arsenal)

Városi derbi vár a Liverpoolrahttp://origo.hu/sport/focivilag/20070202bremai.html?pIdx=2