Vágólapra másolva!
A Serie A 22. fordulóját a szicíliai futballbotrány miatt elhalasztották, ám így is több érdekes meccset játszottak vasárnap Európa topligáiban. Angliában a listavezető Manchester United idegenben kiütötte a Tottenhamet, míg a Bundesliga első két helyezettjének a rangadóján a Schalke 2-0-ra nyert Brémában. Franciaországban ismét kikapott a gödörben lévő Lyon, a spanyol bajnokságban a Real Madrid hazai vereségével, a Sevilla és a Barcelona pedig döntetlenjével keltett feltűnést.

Az angol bajnokságban mindössze egy meccset játszottak vasárnap, amelyen a Tottenham Hotspur a listavezető Manchester Unitedet fogadta. A találkozót rangadónak mondták, hiszen a Spurs nagycsapatnak számít Angliában, minden évben nagy tervekkel kezd neki az évnek, ám idén még a tavalyi, dobogó közeli hely megszerzésétől is távol állnak a fővárosiak.

Amit a MU ellen művelt a csapat, arra azonban a legpesszimistább Tottenham-rajongók sem számítottak. A félidőt majdnem kihúzta kapott gól nélkül Fülöp Márton korábbi csapata, de Cristiano Ronaldót nem tudták megállítani a hazai bekkek, az elmúlt hónapokban világszínvonalú futballal erőrukkoló portugál szélsőt felvágták a 16-oson belül. A - talán túl szigorúan befújt - 11-est a sértett végezte el, és gond nélkül lőtt jobb lábbal a jobb alsóba.

Megjegyzendő, Ronaldo ezzel már 15 gólos, és utolérte a góllövőlistán a Chelsea támadóját, Didier Drogbát. A második játékrészben még jobb formát mutattak a vendég Vörös Ördögök, rögtön a 48. percben 0-2-re módosították az állást. Ekkor egy jobb oldalról betekert szögletre Nemanja Vidic ért oda a legjobb időben, a szerb védő mindenkit megelőzött, és az ötös sarkáról szépen fejelt Robinson kapujába.

A harmadik gólnál újra Ronaldo volt a főszereplő, aki villámgyorsan futott el a jobbszélen, egy biciklicsellel becsapta védőjét, majd az alapvonalról tökéletesen gurított a kapu elé érkező Scholes-hoz, aki közelről begyötörte az üres kapuba az újabb MU-találatot.

A győzelmet Ryan Giggs tette tükörsimává: a csereként beállt Louis Saha ugratta ki a veterán walesit, aki a 11-es pont tájékáról ballal emelte át a labdát a hazai kapuvédőn.

Alex Ferguson csapata továbbra is hat ponttal vezeti a tabellát a Chelsea előtt (a londoni Kékek szombaton a Charltont verték idegenben egy Frank Lampard-góllal), míg a Spurs mindössze tizenegyedik, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott, mint riválisai.

Premier League, 26. forduló:
Tottenham Hotspur - Manchester United 0-4 (0-1)
London, White Hart Lane, 36 146 néző
v.: M. Clattenburg
Tottenham:
Robinson - Chimbonda, Dawson, Gardner, Huddlestone, Lennon, Malbranque, Zokora (Ghaly, 56.), Berbatov, Defoe (Keane, 56.).
MU: Van der Sar - Evra, Ferdinand, Neville, Vidic, Carrick, Giggs (O'Shea, 80.), C. Ronaldo (Park, 68.), Scholes, Larsson, Rooney (Saha, 64.).
gól: C. Ronaldo (45., 11-esből), Vidic (48.), Scholes (54.), Giggs (77.)