Vágólapra másolva!
A portugál válogatott szövetsége kapitánya, Luiz Felipe Scolari úgy tudja, Cristiano Ronaldo kész elhagyni a Manchester Unitedet, sőt, a brazil szakember már az ideális célállomást is kijelölte a jobbszélső számára a  Barcelona csapatában.

"Már elsajátította azt, amit Manchesterben megtanulhatott, és úgy tudom, ő is készen áll a váltásra" - nyilatkozta Scolari a The Sun című brit lapnak, amely szerint a 22 éves játékosért nemrégiben egy 40 millió fontos ajánlat érkezett Spanyolországból.

"Barcelonában még tovább fejlődhetne, és a katalánok is remekül járnának vele, eltérő játékstílusával tökéletesen kiegészítené Ronaldinhót. De a hideg Anglia után a barcelonai klíma is jót tenne neki, a napsütésben motiváltabban tréningeznek a játékosok" - tette hozzá a portugálok szövetségi kapitánya.

Ronaldo jelenleg pályafutása legjobb szezonját tölti Manchesterben, vasárnap a Tottenham ellen 15. gólját szerezte az idei bajnokságban, a United pedig 4-0-s győzelmével megőrizte hatpontos előnyét a Premier League élén.

A diadal "áldozata" az orrtörést szenvedett Edwin van der Sar volt, aki így nem lehet ott a holland válogatottban a szerdai, Oroszország elleni barátságos mérkőzésen. A baleset a londoni meccs hajrájában történt: a hazaiak csatára, Robbie Keane egy kihagyott helyzet után véletlenül megrúgta a kapust,, akit percekig ápoltak, majd el kellett hagynia a pályát. Mivel az MU korábban már mind a három cserelehetőségét kihasználta, az utolsó tíz percben a védő John O'Shea állt a kapuba. Van der Sar rekorder hazája nemzeti csapatában, eddig 118-szor volt válogatott.