Vágólapra másolva!
Bár Gera Zoltán a hét folyamán válogatottbeli kötelezettségei miatt csak pénteken tudott együtt edzeni a West Bromwich Albion csapatával, valószínűleg mégis kezdőként számít rá Tony Mowbray a Southampton elleni rangadón. A Birminghamet is alaposan behavazó, hirtelen beköszönt tél ellenére lesz meccs, bár Gera Zoltánék edzését alaposan átalakította az időjárás.

"Csütörtökön egész nap szakadt a hó, és pénteken reggel is folytatódott a havazás" - mondta Gera. "Ennek megfelelően vidám hangulatban kezdődött az edzés, az elején egy jó ideig nem kaptam levegőt, mivel az orrom tele volt hóval. Az ok rém egyszerű, ahogy kiléptem az öltözőből orvtámadás ért több csapattársam részéről.

Az edzés a havas pálya ellenér nagyon jól esett, pörgős volt, sok egymás elleni játékkal. A végén egy minitornára is sor került, amely döntetlennel végződött, így büntetőkkel kellett döntenünk. Ekkor elszabadult a pokol, mert minden, a tizenegyesre készülődő játékost a komplett csapat vette célba, úgyhogy botrányos hógolyózásba torkollt az edzés. Mindez jól felszabadította a csapatot a holnapi meccs előtt.

A Southampton nagyon jó csapat, szintén feljutási tervekkel, úgyhogy igazi rangadó lesz. Érzésem szerint játszani fogok, és a kezdőben kapok majd helyet. Mindenképpen nyerni szeretnék, részben azért, mert zsinórban ez lenne a hetedik győzelmünk, részben meg azért, mert egy esetleges sikerrel előreléphetnénk talán a második, automatikus feljutó helyre."