Vágólapra másolva!
Bár a West Bromwich Albion idegenbeli ellenfele, a Colchester United újonc a második ligában, ettől függetlenül nagyon nehéz meccs vár kedd este Gera Zoltánékra. A Colchester ugyanis a Championship meglepetéscsapata, jelenleg a nyolcadik helyen áll, s mindössze két pontra van a rájátszást jelentő hatodik helytől. Az újoncgárda elsősorban remek hazai formájának köszönheti jó szereplését, hiszen legutóbbi tizennégy hazai meccséből tizenkettőt megnyert.

A WBA a legutóbbi három idegenbeli fellépésén egyaránt begyűjtötte a három pontot. Geráék edzője, Tony Mowbray szerint az eddigi legnehezebb idegenbeli találkozó vár csapatára, épp ezért mentálisan mindenképpen frissíteni szeretné csapatát. A Premier League-tagságért küzdő együttesek közül egyedül a Birmingham City nem távozott vereséggel a Colchester otthonából, de a birminghamiek is csak 1-1-es döntetlent értek el. Az újonc a Derbynek négyet, a Cardiffnak hármat rúgott, de megverte a Southamptont és a Prestont is.

Gera Zoltán bízik abban, hogy ők nem jutnak a többi élcsapat sorsára.: "Nagyon nehéz meccs lesz, a Colchester erejéről már két éve is meggyőződhettünk" - mondta a magyar játékos. "Mi még élvonalbeli csapatként játszottunk FA-kupa-meccset az akkoriban még harmadosztályú együttes ellen, de sajnos kiestünk. Éppen ezért is szeretnénk visszavágni, de főleg azért, mert egy győzelem itt nem csupán bravúr lenne, hanem egy nagy lépés az élvonal felé. Nagyon komolyan vesszük a mérkőzést, hiszen már hétfőn este elutaztunk a meccs színhelyére. Jó a hangulat a csapatban, a hétfői edzésen 'külföldiek az angolok ellen' meccs volt, és a szokásoknak megfelelően ezúttal is mi, azaz a légiósok nyertünk. A szoros találkozón a gólpasszomat követően Koumas rúgta a találkozó egyetlen gólját, úgyhogy most mi cukkolhatjuk az angolokat a következő megmérettetésig. A szombati, Southampton elleni összecsapáson szerzett kézsérülésem szerencsére javult, így csupán a múlt héten beszerzett megfázás gyötör, de remélem, ez nem akadályoz meg a játékban, és ott leszek a kezdőcsapatban."