Társoldalunk:

Gerrard nem ismer lehetetlent

2007.02.17. 17:15

Gerrard rögtön a finálét követően kijelentette, hogy egy ilyen találkozó után bolond lenne elhagyni az egyesületet, így aztán a szurkolók nyugodtan várták a felkészülési időszakot. Kedvencük a nyáron azonban hosszas tárgyalássorozat után sem fogadta el a klub új szerződési ajánlatát, így a fanatikusok egyre idegesebbek lettek, hogy aztán július 5-én robbanjon a bomba. Azon a napon ugyanis a klub nyilvánosságra hozta, hogy a játékos az utolsó ajánlatra sem mondott igent (amelyben pedig állítólag heti 100 000 font fizetést kínáltak neki), egyben átigazolási kérelmet nyújtott be. A Vörösök úgy érezték, hogy éppen az árulta el őket, akit a legjobban szerettek, akadt, aki első dühében nyilvánosan elégette a Gerrard feliratú mezét. Egy nappal később alighanem megbánta tettét, mert Gerrard július 6-án visszakozott, és mégis a maradás mellett döntött.

Valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, hogy mi zajlott le a kulisszák mögött, Gerrard mindenesetre a következőket nyilatkozta, amikor aláírta 2009-ig szóló kontraktusát: "Sohasem mondtam, hogy távozni akarok, de úgy éreztem, sarokba szorítottak, és rám akarták kényszeríteni az akaratukat. Elismerem, hogy én is hibáztam, mint ahogyan az egyesület is, de megbeszéltük a dolgot, és így azt tehetem, amit mindig is akartam, vagyis maradok Liverpoolban." És ezek nem üres szavak voltak, amit a 2005-2006-os idény is megmutatott, Gerrard ugyanis megint vezéregyénisége volt a gárdának, amely ezúttal bronzérmes lett a bajnokságban, köszönhetően nem kis részben a középpályás tíz góljának.

Az FA-kupában is bejutott a döntőbe, ahol aztán a West Ham United meglepte a liverpooliakat, és 2-0-s vezetést szerzett, majd következtek a Vörösök percei, Gerrard előbb Cissének adott gólpassz, majd maga is betalált. A Kalapácsosok tíz perccel az egyenlítőgól után 3-2-re módosították az állást, úgy tűnt, hogy a trófea Londonba kerül. A liverpooliak csapatkapitánya azonban másként gondolta, és az utolsó percben egy fantasztikus, közel 30 méterről szerzett találattal egyenlített, majd a büntetőpárbajban a Liverpool bizonyult jobbnak. Hogy Gerrard fantasztikus idényt zárt, arról az is tanúskodik, hogy a PFA őt választotta az év játékosának.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK