Vágólapra másolva!
Bognár Zsolt 2006 legvégéig az NB II-be száműzött Ferencvárost erősítette, jövő hétvégén viszont akár a világ egyik legerősebb bajnokságában, a Serie A-ban is megmutathatja tudását.

A 28 esztendős, idén már klub nélküli védőt (2006. december 31-én lejárt a kontraktusa az Üllői úton) a 20 csapatos olasz labdarúgó-bajnokság jelenlegi 18. helyezettje, a Messina fél évre szerződtette, és amennyiben elégedettek lesznek vele az egyesület elöljárói, nyártól újabb két évig Szicíliában tarthatják.

Bognárt - az ftc.hu szerint - Ausztriába és Angliába is hívták, ám végül a legkitartóbb kérőnek a Messina bizonyult. A talján gárda másodedzője, Aldo Dolcetti jól ismeri a magyar futballviszonyokat, hiszen tavaly októberig a Budapest Honvéd vezetőedzője volt, s bizonyára az ő keze is benne van a hátvéd leigazolásában.

Tizenhárom éve nem szerepelt magyar játékos az olasz élvonalban, legutóbb a kilencvenes években Détári Lajos és Vincze István fordult meg a Serie A-ban: előbbi a Bolognát, a Genovát és az Anconát is erősítette, utóbbi pedig a Leccében lépett pályára. Filkor Attila, az Inter ifjúsági játékosa az éllovas milánói csapat felnőtt kupameccsein kapott lehetőséget a közelmúltban.