Vágólapra másolva!
Meglepetésre Valenciában szenvedett sima vereséget a spanyol labdarúgó-bajnokság éllovasa, a Barcelona, amely a Primera División 23. fordulójában 2-1-re kapott ki. Az indulatokkal teli mérkőzésen Angulo illetve Deco is piros lapot kapott. Az UEFA-kupa-győztes FC Sevilla közel egy órán keresztül tíz emberrel játszva is magabiztosan nyert az Atlético Madrid ellen.

144. egymás elleni mérkőzésén negyvenedik győzelmét szerezte a Valencia a Barcelona ellen, s ismét szorossá, mi több, nyílttá tette a spanyol labdarúgó-bajnokságot. A hazai együttes kezdte jobban az összecsapást: a 7. percben Villa kapott pompás labdát a jobbösszekötő helyén, 30 méteres szóló után lőtt, de Valdés elvetődve nagyot védett. A 31. percben jött a válasz: Iniesta középre adott labdájára Gudjohnsen érkezett, de az oldalhálót találta el.

A második félidő elején négy perc alatt eldöntötte a három pont sorsát a Valencia. Az 51. percben Villa balról két védő között passzolt középre, a berobbanó Angulo pedig megelőzve két másik hazai hátvédet közelről talált a hálóba (1-0).

Az 55. percben ismét sakkmatt-helyzet alakult ki Victor Valdés kapuja előtt, Angulo beadását még bravúrral kitolta, az első gól szerzője visszaszerezte a labdát, majd önzetlenül visszagurított, az érkező Silva pedig 10 méterről nem hibázott (2-0).

A 61. percben adok-kapok alakult ki a pályán, egy fejelés közben Ronaldinho könyöke elérte Albeldát, a Valencia középpályása ezen úgy feldühödött, hogy páros lábbal beleszállt Messibe, a fekvő Valencia-játékosra pedig Deco csúszott rá durván. A játékvezető megvárta, amíg a játékosok szétválasztották egymást, majd Decót és Albeldát is kiállította.

A hajrában még Ronaldinho gyakorolhatta a szabadrúgásokat, kettőt a sorfalba, egyet a bal alsó sarokba bombázott (2-1), de ez is csak szépségtapasznak bizonyult.

Az UEFA-kupa-győztes FC Sevilla közel egy órán keresztül tíz emberrel játszva is magabiztosan nyert az Atlético Madrid ellen. A sevillaiak sikerükkel utolérték a Barcelonát és csak rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak a katalán sztárklub mögé.

Eredmények, Primera División, 23. forduló:
Valencia - Barcelona 2-1 (0-0)
gól:
Angulo (51.), Silva (55.), illetve Ronaldinho (92.)
piros lap: Angulo (62.), illetve Deco (62.)

Sevilla - Atlético Madrid 3-1 (2-0)
gól:
Kanouté (15., 73.), Alves (22.), illetve Ibanez (82.)
piros lap: Marti (36., Sevilla)

Athletic Bilbao - Getafe 2-0 (1-0)
gól:
Aduriz (30., 50.)

Deportivo - Levante 0-0

Espanyol - Mallorca 3-1 (1-1)
gól:
Luis Garcia (29., 79.), E. Costa (94.), illetve Jankovic (44.)

Osasuna - Celta Vigo 0-1 (0-1)
gól:
Baiano (2.)
piros lap: Cannobio (41., Celta Vigo)

Santander - Gimnastic 4-1 (0-0)
gól:
Scaloni (60.), Matellan (67., öngól), Colsa (75.), Zigic (83.), illetve Grahn (59.)

Recreativo Huelva - Real Sociedad 1-0 (0-0)
gól:
Beto (49.)