Vágólapra másolva!
A Vác labdarúgócsapata csütörtök délután 18 órakor szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatót tart a helyi Madách Imre művelődési házban. A közönségtalálkozón bemutatkozik a klub frissen szerződtetett öt hazai és nyolc külföldi játékosa, valamint tájékoztató hangzik el az olasz befektetővel folytatott tárgyalás eddigi eredményeiről. A váciak 17 mérkőzésen szerzett 9 ponttal az utolsó, 16. helyen állnak a tabellán.

Sajtótájékoztató keretében mutatta be három téli szerzeményét a Borsodi Ligában újonc Paks. Balaskó Iván a Pécsi MFC-től, Bardi Gábor az NB II-es Szolnoki MÁV-Monditól, míg Hanák Viktor a Győri ETO-tól érkezett Lengyel Ferenc együtteséhez.

Az eseményen elhangzott, hogy jól haladnak a Fehérvári úti stadion átépítési, felújítási munkálatai. A Tatabánya elleni, szombati nyitómérkőzésen már az új beléptetőkapukon juthat a lelátóra a szurkoló. Az új, kétszintes klubházat áprilisban adják át.

Három új labdarúgót igazolt és ugyanennyit elengedett a téli szünetben a PMFC-Pécs Plaza élvonalbeli csapata, amely legtehetségesebb fiatal játékosával, a más klubok érdeklődését is felkeltő Szatmári Lóránddal a napokban hároméves szerződést kötött.

Az idénynyitó sajtótájékoztatón elhangzott, a pécsiek 27 fős kerettel várják a hétvégi tavaszi rajtot, és csak egy idegenlégióssal rendelkeznek. Kiderült még továbbá, hogy a klubnak nincs köztartozása és nincs adósága játékosaival szemben, illetve augusztusban Újmecsekalján átadják a felújított füves, decemberben pedig az új műfüves edzőpályát, míg a klubházban új orvosi részt alakítanak ki, és lesz doppingszoba is.

A klub 500 ezer forinttal támogatja elnöke, Toller László gyógykezelését. A politikus még tavaly júniusban szenvedett súlyos autóbalesetet.